Köpvillkor


  • Sortiment och priser: I denna webbutik hittar du aktuellt sortiment till aktuella priser. Fotbutiken.se förbehåller oss rätten att justera priserna på hemsidan. Det kan exempelvis ske vid väsentligt höjda leverantörspriser eller andra liknande omständigheter.

  • Leveransvillkor: Vi skickar din beställning så fort vi har möjlighet. Vårt mål är att alla kunder ska ha sina produkter inom 1-2 arbetsdagar från och med det att beställningen lagts. Vi förbehåller oss rätten att förlänga leveranstiden under vissa omständigheter så som exempelvis lagersaldofel.

  • Betalningsvillkor: Vi samarbetar med betalleverantören Klarna vilket gör att privatpersoner och företag kan betala med faktura, banköverföring, delbetalning, betalkort eller kreditkort. När du lägger dina varor i kundkorgen och klickar på knappen "Betala" så skickas du vidare till vår betalningssida. Betalningen är säker, och du kan enkelt välja vilket betalsätt du vill använda efter det att du har gjort din beställning hos oss på fotbutiken.

  • Returer och reklamationer: Du måste kontakta oss innan du returnerar dina varor. För oanvända produkter gäller alltid 14 dagars retur- och bytesrätt, och vi debiterar inga fraktkostnader. Vid reklamation (exempelvis felaktig leverans, trasig produkt eller liknande) står vi för fraktkostnaden. Fotbutiken.se följer konsumentköplagen och våra kunder har alla rättigheter som omnämns i lagen. Exempelvis har du som kund alltid 3 års reklamationsrätt om du kan påvisa fabrikationsfel.

  • Personuppgifter: Samtidigt som du beställer produkter hos oss så godkänner du att vi får lagra och använda den information som du har lämnat om dig själv för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden samt tillhandahålla den höga service som du som kund kan förväntar dig. Vi behöver bland annat informationen för att kunna leverera produkterna till dig, för att eventuellt komma i kontakt med dig samt för att skicka information om våra produkter till dig. Du kan när som helst kontakta oss för att del av de personuppgifter som vi har registrerat om dig.

Frakt & Returer

Vi debiterar en avgift om 39 kronor som täcker fraktavgifter. När du handlar för över 399 kronor bjuder vi på frakten.


  • Leverans: Vi använder oss av posten som leverantör av våra produkter & paket ut till våra slutkunder. Vår målsättning är att alla våra kunder ska få sin leverans inom 1-2 arbetsdagar. Leveranstiden kan dock variera något beroende på säsong, mängden beställningar samt externa omständigheter vilka vi inte kan råda över. Vi tillämpar inte delleveranser utan vi skickar alla produkter i samma paket. Paket som kommer tillbaka till oss med anledning "ej efterfrågad" skickar vi på nytt till kunden utan kostnad efter korrespondens med kunden. Om kunden motsäger sig detta debiterar vi 100 kronor för hanteringskostnader samt portoavgifter.

  • Avhämtning vid utlämningsställe: Vanligtvis kommer din leverans direkt till din brevlåda. Om paketet är för stort för att få plats i brevlådan kommer posten att meddela dig om att du kan hämta ut paketet på ditt närmsta utlämningsställe. Om du behöver hämta ut ditt paket så måste du ta med dig din legimation. Om du ska hämta ut ett paket för någon annans räkning så kommer personalen kräva att du även visar dennes legitimation. Mer information om detta finner du på posten.se

  • Eventuell returfrakt: Om du vill byta din produkt går det givetvis bra. Du står för återfrakten till vårt lager, och vi skickar sedan ut en ny produkt till dig. Samtidigt gör vi en kreditering på din faktura med den summa pengar du har lagt ut för återfrakten.