Manikyr & pedikyr

Skönhetsbehandling för tånaglar och fötter kallas för pedikyr. Pedikyr innebär du gör en bahandling där du filar, putsar, formar och målar dinav tånaglar. Genom att göra en pedikyrbehandling hemma, ett par gånger i månaden, kan du hålla dina fötter fina hela året om. 

Manikyr och pedikyr

Manikyr och pedikyr innebär nagelvård för händer och fötter. Orden kommer från latinets manos, hand och curare, vårda som på svenska översätts till vårda händer och naglar med jämna mellanrum. Nagelbehandlingen är populär på skönhetssalonger världen över och den stora marknaden har utvecklat professionella produkter som erbjuder fantastisk hand- och fotvård. 

Förutom fötterna och händernas välbefinnande får naglarna ett fantastisk lyster och skönhetsresultat. Ta hand om dina naglar med nagelsaxar och nagelfilar och låt naglarna spegla din personlighet och humör genom att välja och vraka mellan olika längder, modeller och färger.

Manikyr

Skönhetsbehandling för fingernaglar och händer kallans manikyr. Den klassiska manikyren består av filning, formning och målning av fingernaglar. Manikyr kan också inrikta sig på handvård där en mjukgörande lotion masseras in i händerna.

Pedikyr

Skönhetsbehandling för tånaglar och fötter kallas istället pedikyr. Pedikyr innebär i stort sett samma behandling som manikyr, filning formning och målning av tånaglar. Tånaglarna blir ofta utsatta för stötar eller hålls instängda i trånga skor vilket kan leda till att nagelsjukdomar uppstår. Pedikyr och fotvård förhindrar att nagelproblem ska utvecklas.