Hälinlägg - Dämpning för hälen

Motverka smärta i hälen med ett mjukt, avlastande hälinlägg. Ett hälinlägg ger en bekväm stötdämpning till hälen och bör användas av dig som exempelvis lider av hälsporre. Våra hälinlägg kan användas i alla typer av skor!

Skydda hälen med ett stötdämpande hälinlägg

Fötterna är förmodligen den kroppsdel som får utstå absolut mest påfrestning under dagarna. Därför är det extra viktigt att ta hand om just fötterna. Med hjälp av ett specialanpassat skoinlägg för dina hälar kan du minska påfrestningen på hälarna och minska risken för att få ont. 

Hos oss hittar du flera olika typer av inlägg för dina hälar. Vi har bland annat hälkoppar i silikon, mjuka skoinlägg samt strumpor med mjuk gel för hälen. Gemensamt för alla våra hälinlägg är att de är specialanpassade för att minska smärtan på ett skonsamt och effektivt sätt. 

Vid smärta inomhus rekommenderar vi ett mjukt hälskydd (139:-) som kan användas både med och utan skor. Hälskyddet avlastar häl och fotled på ett naturligt sätt. 

Orsaker till smärta i hälarna

Hälarna fungerar som stötdämpare för fötterna. Under hälbenet sitter fjädrande vävnad som fungerar som stötdämpare för hälbenet. När vi går, står eller löper bidrar hälarna till att minska belastningen på lederna som bär upp kroppstyngden. Hälbenet binds samman med vadmuskeln genom kroppens starkaste sena, hälsenan. När hälen inte ger tillräckligt bra stötdämpning kan smärta kring hälsenan uppstå. Det är då viktigt att använda ett extra hälinlägg, för att på så sätt minska belastningen på hälsenan. 

I vissa fall kan smärtan under hälarna helt enkelt bero på en överansträngning som resultat av att du har promenerat eller joggat. Det kan också handla om att du använder fel typ av skor. Den vanligaste orsaken till att vi får ont i hälarna är dock hälsporre. Oavsett av vilken orsak smärtan kommer, kan du minska smärtan med ett hälinlägg.