Hälinlägg

Minska hälsmärtor med ett mjukt och avlastande hälinlägg. Ett hälinlägg ger en bekväm stötdämpning till hälen och bör användas av dig som exempelvis lider av hälsporre. Våra hälinlägg kan användas i alla typer av skor - perfekt lösning om du har ont i hälen.

En typ av hälinlägg är hälkopp, vi erbjuder bland annat mjuka hälkoppar med gelekudde som är stötabsorberande och förebygger hälsporre och andra hälsmärtor. 

Mjuka hälinlägg för smärta i hälarna

Hälarna utsätts för stora påfrestningar när vi rör oss. Oavsett om du går, springer, motionerar eller för den delen bara står upp under dagarna, utsätts hälarna för tusentals stötar varje dag. Det är viktigt att du tar hand om dina fötter för att undvika så väl tillfälliga som långvariga besvär med hälsmärtor. Det är desvärre mycket vanligt att få ont i hälen

Hälinlägg i mjuk silikon motverkar hälsmärtor.Besvären kan kännetecknas på flera olika sätt. Dels kan smärtan uppstå direkt under hälen. Men det är också vanligt att det gör ont bakom hälen, runt hälsenan. Därför får vi ont i hälarna Hälarna fungerar som en stötdämpare när vi står upp, promenerar eller motionerar. Vid underbenets baksida finns olika muskler och senor som på olika sätt är ihopkopplade med fötterna. En av de vanligaste orsakerna till smärta i hälen är att den breda senan under foten (plantarfascia) överbelastas. Det leder ofta till att det gör ont under eller på insidan av hälen. Detta kallas också för hälsporre

En annan vanlig orsak till smärta i hälen är att hälsenan eller den längsgående stora senan under foten överbelastats. Trots att hälsenan är kroppens starkaste sena är det inte ovanligt att den kan orsaka smärta. En överbelastning kan orsakas av exempelvis en sträckning eller en inflammation. När detta händer kallas symptomet för plantar fasciit

Skoinlägg mot smärta i hälarna

Skoinlägg mot hälsmärtor finns i flera olika utföranden. Hos oss kan du köpa allt ifrån traditionella helsulor med hälkudde till våra populära gel-sockor med silikon i hålfoten eller stötdämpande hälkuddar. Gemensamt för alla typer av inlägg mot hälsmärta är att de är speciellt utformade för att avlasta hälarna och ge en behaglig och avlastande stötdämpning för hälarna. Oavsett om du vill köpa ett inlägg för att minska eller förebygga hälsmärtor hittar du det du söker hos oss.

Köp hälinlägg online - fotbutiken.se- Undvik smärta i hälarna genom att använda bra skoinlägg. 


Vem kan använda hälinlägg?

Alla kan använda våra fantastiska hälinlägg. Vi har hälinlägg för både män, kvinnor och barn i olika storlekar. Vissa av inläggen finns i one size vilket betyder att de kan användas av de allra flesta, oavsett skostorlek. Andra modeller finns i flera varianter och du kan då välja inlägg efter din storlek. Du väljer storlek på dina hälinlägg inne på produktsidan för respektive produkt. 

Inläggen är anpassningsbara till alla olika storlekar och skor. Om du ofta går i plattare skor utan klack är hälinlägg ett bra alternativ för att avlasta foten. Du kan enkelt flytta inläggen mellan olika skor.

Varför ska du använda hälinlägg?

Det finns många anledningar till att använda hälinlägg. Hälinlägg avlastar hälen och ger foten en bekväm lutning. Inläggen bör användas för att skydda fötterna mot hälproblem som hälsporre och smärtor.

Inlägg för hälarna i olika skor

Hälinläggen passar generellt i de allra flesta skotyperna så som arbetsskor, sneakers , festskor eller promenad/joggingskor. Vissa av modellerna, exempelvis helsulor med extra stötdämpning för hälen, kan med fördel också användas i idrottsskor. Om du har några frågor gällande våra olika inlägg för hälen - tveka inte på att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med dina inlägg!

Vilka inlägg har bäst stötupptagningsförmåga?

Vi får ofta frågor gällande vilka av hälinläggen som är mjukast och som ger bäst stötdämpning för hälarna. Beroende på om du vill använda inläggen för inomhus eller för utomhusbruk har vi två olika modeller som passar extra bra. Vi brukar generellt rekommendera våra hälkuddar (89kr) för utomhusbruk. Om du vill använda ett extra mjukt hälinlägg även inomhus ska du definitivt testa de populära gel-sockorna. De har en insydd kudde i silikongel i hälen som ger en bekväm, mjuk och behaglig avlastning. Beställ idag! Fotbutiken.se erbjuder snabba leveranser (1-2 dagar).