Fotled & ankelstöd

Ankelstöd som stödjer dina fotleder. Kan användas i förebyggande syfte eller i rehabiliteringsprocessen vid skador i fotleden. Fot- och ankelstöden ökar blodcirkulationen och minska stelhet i leden. Behandla stukningar, sträckningar eller vid kronisk instabilitet i foten.

Fotled & ankelstöd

Fotleds- och ankelstöd är ett elastiskt band eller skydd som ger en effektiv stabilisering för fotleden. Fotstödet fungerar i alla typer av skor och strumpor kan enkelt träs över skyddet. Stödet används både i förebyggande syfte mot exempelvis stukad fot och för att rehabilitera av skador.

Skyddet viras/träs runt foten för att behandla stukningar, sträckningar eller vid kronisk instabilitet i foten. Instabila fotleder kan behöva extra stöttning för att hålla en stadig vinkel. Fotledsstöd som är utformade som ett band kan enkelt lindas runt fotleden och ge en individuell passform. Det är enkelt att anpassa graden av stöd som önskas runt fotleden, för lättare stöd spänns bandet lösare och vid behov av högre grad stöd spänns istället bandet hårdare.

Ankelstöd är tillverkade av slitstark microfiber (MCM) vilket ligger som grund för bandets elastiska egenskaper. Skyddet är mjukt och har en hög komfort.

Fot- och ankelstöden ökar blodcirkulationen och minska stelhet i leden. De håller även leden varm och rörlig för att lindra smärta och undvika sträckningar. Stöden passar båda fötterna och används över den fotled som kräver support.

 

Varför använda fotled & ankelstöd?

  • Förebyggande av skador (ex. stukning, sträckning)
  • Rehabilitering av skador (ex. stukning, sträckning)
  • Kronisk instabilitet i foten
  • Stabilisera vid fysiks aktivitet
  • Öka blodcirkulationen
  • Reducera smärta