Fotfil

Att gå runt med förhårdnader på fötterna är det många som gör - men det många inte vet är att det inte måste vara så. Vi har produkterna som motverkar hårda fötter. Med hjälp av fotfilar och fothyvlar kan du enkelt och effektivt ta bort hård hud och hudavlagringar under dina fötter. 

Genom att regelbundet fila fötterna med en fotfil och smörja dem regelbundet med en mjukgörande fotkräm så håller du fötterna släta, lena och fina samt förebygger hälsprickor och hård hud. Du får mjuka och lena fötter enkelt, snabbt och smidigt. 

Fotfilar

Elektrisk och batteridrivna fotfilar hos Fotbutiken.se

En fotfil hjälper dig att bli av med hård hud på ett enkelt sätt. Vi erbjuder både traditionella fotfilar och batteridrivna fotfilar för ännu bättre resultat. Fila dina fötter och använd en bra mjukgörande kräm för att hålla dina fötter återfuktade och mjuka året runt. Det finns ett antal varianter och typer av fotfilar. Scholls Fotfil har två slipytor med olika egenskaper. Den grövre ytan filar bort hård hud medan den fina sidan jämnar ut huden.  

En elektrisk fotfil är snällare mot dina handleder och det går snabbare att fila bort förhårdnader. Vi rekommenderar en batteridriven elektrisk fotfil, Pedi Pro, som både är effektiv och skonsam.  Vid förhårdnader kan du använda dig av en fothyvel som hyvlar bort död hud och du får mjuka fötter på bara 10 minuter, tänk på att använda fothyveln med försiktighet. 

Stoppa ner fötterna i ett fotbad i cirka 15-20 minuter så att förhårdnader mjuknar upp. Därefter använder du det verktyg som passar dig och avslutar med en mjukgörande fotkräm.

Därför ska du använda en fotfil

Eftersom vi dagligen utsätter fötterna för påfrestningar är det naturligt att hård hud och fotförhårdnader bildas under och på fötterna. Fotförhårdnader bildas som ett resultat av konstant friktion och tryck på fötterna, exempelvis från trånga skor. Förhårdnader på fötterna påverkar i regel inte din hälsa direkt. Däremot kan det vara ett rent kosmetiskt problem. Torra fötter med sprickor kan dels vara obehagligt och obekvämt, men sprickorna kan i värsta fall också öka risken för infektioner i huden. 

Genom att regelbundet se till att ta bort fotförhårdnader och död hud under samt på fötterna med en fotfil minskar du risken för exempelvis hälsprickor. 

Fotfilar för alla fötter hos Fotbutiken.se

Olika typer av fotfilar

Vi har ett brett sortiment av olika fotfilar, från enkla och mer traditionella varianter till mer kraftfulla och batteridrivna fotfilar. Vi rekommenderar att du använder flera olika filar beroende på tillfälle. Om dina fötter behöver en rejäl omgång kärlek kan en elektrisk fotfil ge en kraftfull behandling av fötterna. Fotförhårdnader och död hud försvinner nämligen både snabbt och enkelt när du använder en batteridriven fotfil.

När du väl har filat dina fötter rejält brukar det räcka att man använder en enklare fotfil för att hålla fötterna fria från förhårdnader. En helt vanlig fotfil kan tillsammans med en pimpsten eller en fotrasp göra att du håller förhårdnaderna borta från dina fötter.