Fotfil

Fotfilar gör att du enkelt och effektivt kan ta bort hård hud och hudavlagringar under dina fötter. Genom att fila fötterna med en fotfil och smörja dem regelbundet så håller du dem lena samt förebygger hudsprickor och hård hud.  Du får lena fötter enkelt, snabbt och smidigt. 

FOTFILAR

En fotfil hjälper dig att bli av med hård hud på ett enkelt sätt. Fila dina fötter och använd en bra mjukgörande kräm för att hålla dina fötter återfuktade och mjuka året runt. Det finns ett antal varianter och typer av fotfilar. Scholls Fotfil har två slipytor med olika egenskaper. Den grövre ytan filar bort hård hud medan den fina sidan jämnar ut huden.  

En elektrisk fotfil är snällare mot dina handleder och det går snabbare att fila bort förhårdnader. Vi rekommenderar en batteridriven elektrisk fotfil, Pedi Pro, som både är effektiv och skonsam.  Vid förhårdnader kan du använda dig av en fothyvel som hyvlar bort död hud och du får mjuka fötter på bara 10 minuter, tänk på att använda fothyveln med försiktighet. 

Stoppa ner fötterna i ett fotbad i cirka 15-20 minuter så att förhårdnader mjuknar upp. Därefter använder du det verktyg som passar dig och avslutar med en mjukgörande fotkräm