Helsulor

Helsulor är skoinlägg för hela foten som tillgodoser många olika behov. Vi har flera olika varianter av helsulor som minskar smärta under fötterna och ger dig en bekväm fotnedsättning. Allt från ortopediska sulor, idrottssulor och gelesulor till enklare helsulor för att få maximal komfort i vardagen.

Har du någon gång råkat ut för problem med fötterna som till exempel nedsjunket fotvalv, hälsporre eller hallux valgus så är en helsula att rekommendera i ditt vardagliga liv. Ett bra skoinlägg gör det inte bara bekvämt för dig att gå, utan ger dig också en extra stötdämpning som verkar skonsamt för kroppen. 

Helsulor

Helsulor är en typ av skoinlägg som ger stöd och dämpning för hela foten. Helsulan är ergonomiskt utformad och passar olika fottyper. Helsulor är även ett bra alternativ för personer som lider av mycket fotsvett. Sulan kan lätt bytas ut och skyddar skon från fukt och dålig lukt. Helsulorna finns att hitta i olika användningsområden och material. Alla helsulor ger stöd åt hela foten men kan utöver detta även fokusera på enskilda fotdelar.

Skosulor med inbyggda gelekuddar för maximal komfortVem kan använda helsulor?

Helsulor är en riktig storsäljare och kan användas både av barn och vuxna kan. Helsulan ultimata dämpningsfunktion passar alla fötter och skor. Många skor har en platt sula vilket kan ge upphov till olika fotproblem, lägg in en helsula som både ökar bekvämligheten och förebygger komplikationer.

Därför ska du använda helsulor

Helsulor ökar bekvämligheten för dina fötter och minskar risken för fotproblem som exempelvis hälsporre. Sulorna ger dig en individuell passform samtidigt som det skyddar skorna mot slitage och fotsvett. Har du smala fötter kan helsulor vara ett bra alternativ för att undvika att fötterna ska glida runt i skon.

Helsula med hålfotstöd

Dessa sulor ökar komforten i skon och ger stöd för hela fotmuskulaturen. Denna typ av sula passar perfekt för personer med plattfot, nedsjunket förfotsvalv eller hålfotsvalv. Du kan se alla våra hålfotsstöd här. Det finns även helsulor utan stöd för hålfoten.

Helsula med stötdämpning 

Dessa sulor ger ultimat stötdämpning och tar effektivt upp tryck och stötar. Gelen i sulan ger en mjuk känsla för fötterna. Sulor med hälinlägg minskar trycket på hälen och passar perfekt för personer som lider av hälsporre. Helsulor med framfotsinlägg reducerar slagen foten utsätts för vid aktivitet. Det är även ett bra alternativ för personer som bär klackskor för att minska trycket på framfoten. Sulor med inbyggda gelkuddar fungerar i alla typer av skor samtidigt som de ger maximal bekvämlighet.

Helsulor ger avlastning till hela foten och motverkar trötthet i fötterna. Sulorna passar allas fötter då de ofta klipps till individuell passform och storlek.

Vilken typ av sulor passar mig? 

När du ska välja vilka sulor som passar dig bäst är det viktigt att först identifiera ditt problem eller vad smärtan sitter. Kanske behöver din fot extra stötdämpning, stabilitet eller korrigering? När du har kommit fram till vad ditt fotproblem beror på kan du läsa om våra olika sulor och välja den som passar din fot bäst. Om du är osäker rekommenderar vi att kontakta din läkare för individuell rådgivning.