Nagelsaxar

Det finns fler anledningar än kosmetiska att hålla sina naglar i schack - du undviker även åkommor som nageltrång. 

Klipp naglarna till perfektion med någon av våra fantastiskt smidiga nagelsaxar i olika utförande. Genom att använda en nagelsax kan du smidigt klippa naglarna till precis den längd du önskar. Har du lätt för att få nageltrång så rekommenderar vi en nagelklippare som knipsar av dina naglar rakt, framför en nagelsax. Vi har dels traditionella nagelsaxar och nageltänger, men också smarta manikyrset och andra typer av specialsaxar med extra långa skaft.

Nagelsaxar

Med hjälp av en nagelsax håller du dina naglar fina och i den längd du önskar. Det finns några olika typer av nagelsaxar. En nagelklippare med snedkant fungerar bra på alla sorters naglar - hårda som mjuka och tjocka som smala. Nagelsaxen passar perfekt för att klippa tånaglar men fungerar givetvis även till fingernaglarna. Den speciella sneda kanten gör det lättare att klippa svåråtkomliga naglar. En nagelklippare är i regel mer effektiv än en nagelsax eftersom nagelklipparen ger en stabilare klippning av nageln.

Klipp tånaglarna med en effektiv nagelsax.- Med hjälp av en nagelsax håller du dina naglar fina och trimmade i precis den längd du önskar.


Nagelbandstång

Vår effektiva nagelbandstång i högkvalitativt kirurgiskt stål gör det enkelt för dig att fixa snygga nagelband. Du kommer enkelt och smidigt åt dina slitna nagelband från alla vinklar. Saxen är mycket vass och kan med fördel även användas för att klippa fingernaglar.

Hur ska jag klippa mina naglar?

Generellt sätt ska naglarna alltid klippas rakt av. Upplever man att det blir vassa kanter så är det en nagelfil som är go-to-verktyget. Vi rekommenderar att alltid ha en nagelfil till hands för att minimera risken att man drar av nageln och till följd får problem. 

Hur undviker jag nageltrång?

Att klippa sina naglar regelbundet och på rätt sätt har fler positiva följer förutom att det ser snyggt och fräscht ut - du undviker också risken för att få nageltrång och bakterier under naglarna. Många som biter på naglarna råkar ut för nageltrång - det beror på att man biter av nageln så tätt intill huden att nageln sen växer ut i fel vinkel - alltså in i huden och det är det som gör så ont. När det. kommer till nageltrång på stortån - vilket är den vanligaste åkomman - så handlar det ofta om att man klippt nageln med rundade kanter. Med en bra nagelklippare minskar du risken förr detta. Annat som kan trigga nageltrång är om man går i skor som klämmer åt på tårna - då kan huden bli irriterat. och nageln växa fel.

Ska du ut och resa?
Glöm inte att packa ner en extra nagelsax i necessären. Speciellt om du ska besöka varmare breddgrader, för ingen vill ju gå runt på stranden med för långa tånaglar. 

Eller varför inte få allt i ett? Vi rekommenderar ett fiffigt manikyrset/pedikyrset i sju olika delar som passar perfekt både i hemmet och i hudvårdssalongen. Manikyrsetet kommer i ett vackert etui och innehåller:

  • 2 st Nagelklippare
  • 1 st Nagelsax
  • 1 st Pincett
  • 1 st Nagelfil
  • 1 st Nagelbandspincett
  • 1st nagelrensare