Framfotsinlägg

Har du ont i den främre delen av foten? Avlasta dina fötter och trampdynor med hjälp av ett framfotsinlägg. Framfotsinläggen skonar fotsulan mot hårda stötar. Gemensamt för våra framfotsinlägg är att de är mjuka och bekväma samt att de ger en härlig stötdämpning till den främre delen av dina fötter.

Framfotssmärta kan bero på flera olika orsaker, varav en av de vanligaste är mortons neurom, som beror på att en nerv i framfoten kommer i kläm, samt hammartå som beror på problem i tålederna och som kan göra att tårna kröker sig. Framfotsproblem kan komma i form av en stickande eller brännande känsla, som ofta förvärras vid belastning. Det kan också kännas som att foten tillfälligt domnar bort. Du hittar alla våra framfotsinlägg nedan.

Skona fotsulan och få bättre blodcirkulation

Avlasta dina fötter med hjälp av ett framfotsinlägg. Framfotsinlägg förbättrar blodcirkulationen och skonar fotsulan mot hårda stötar. Till skillnad mot ett hälinlägg ger dessa framfotsinlägg ett bekvämt och stabilt stöd till framfoten. Ett framfotsinlägg fungerar utmärkt om du exempelvis lider av smärta från hammartå eller mortons neurom.

Framfotsproblem kan komma i form av en stickande eller brännande känsla, som ofta förvärras vid belastning. Det kan också kännas som att foten tillfälligt domnar bort. 

Om du har ont i den främre delen av foten kan ett framfotsinlägg kännas skonsamt för dina fötter.- Genom att använda ett framfotsinlägg kan du minska smärtan i den främre delen av foten.


Vem kan använda framfotsinlägg?

Både män, kvinnor barn kan använda framfotsinlägg. Sulorna lämpar sig extra bra i skor med hög sula eller klack där framfoten utsetts för hög belastning. Vi har flera olika modeller av inlägg för framfoten som är både mjuka, behagliga och stötdämpande. 

Varför ska du använda framfotsinlägg?

Får du ofta ont i framfoten, exempelvis från hammartå, kan framfotsinlägg vara en enkel lösning. Inläggen ger dig en ultimat avlastning och du undviker ömma framfötter. Framfotsinläggens passar perfekt även i nätta skor. Genom att använda ett par härligt mjuka framfotsinlägg kan du avlasta trycket på framfoten vilket i sin tur gör att du slipper få ont i framfoten när du står eller går. 

Dessutom kan ett par framfotsinlägg avlasta trycket på din stortåled. Om du lider av exempelvis Hallux valgus kan ett framfotsinlägg vara skillnaden mellan att ha ont eller inte. Genom att använda ett framfotsinlägg kan din kroppsvikt fördelas på ett bättre sätt över foten vilket gör att du minskar trycket på stortåleden, vilket i sin tur gör att du slipper besvär från Hallux valgus.

Skoinlägg för framfoten

Det finns en rad olika typer av skoinlägg och sulor för olika typer av behov. Skoinlägg för högklackat är tillverkat i silikonmaterial och fäster bra mot såväl huden som skons insida. De passar dessutom i skor med öppen tå. Du kan enkelt tvätta skoinläggen genom att skölja dem med ljummet vatten. Låt sedan skoinläggen lufttorka och återanvänd dem gång på gång.

Bekväma framfotsinlägg

Vi har dessutom ett mjukt och avlastande framfotsinlägg som förebygger och lindrar smärtor i framfoten som används som en strumpa. Dessa inlägg är tillverkade av silikongel och hjälper dig att få en mjuk dämpning i framfoten vilket bland annat förebygger smärtor, svidande känslor under framfoten samt minskar risken för förhårdnader under framfoten. Inläggen kan användas i alla typer av skor. Du kan också använda framfotsinlägget utan skor. Inlägget träs över framfoten likt en strumpa. Inuti strumpan finns en insydd mjuk kudde av silikongel vilket fördelar kroppsvikten över en större yta och dämpar trycket mot din framfot. 

Metatarsalgi

Om du lider av metatarsalgi så har du ont i framfoten och smärtan är lokaliserad framför de tre mittersta tårna. Det är också vanligt att smärtan är kombinerad med en värmekänsla i det onda området. Det kan göra ont både i själva foten och under foten vid trampdynan.

Framfotssmärta uppstår när du har belastat framfoten för mycket så att vävnaderna i området har blivit överbelastade. Det kan kännas som om du ”går direkt på benet” eller som att du har en sten under foten, trots att du har skor på dig. Du känner vanligast av smärtan extra mycket mitt i fotsteget när all vikt läggs på framfoten och när du står still och tyngden blir jämnt fördelad. Smärtan kan vara både skarp och molande.