Skotillbehör

Behöver du skotillbehör för dina skor? Hos Fotutiken.se hittar du allt du behöver. Under vinterhalvåret är det viktigt att ta hand om sina skor för att de ska klara väta och kyla. Bra produkter att ha hemma i hallen är skokräm, impregneringsmedel och ett skohorn

Under sommaren kämpar många med att hålla sina vita skor vita, för det har vi en skokräm för vita skor som är speciellt framtagen för att återställa vitheten i materialet. på dina vita skor. En annan bra produkt som vi säljer mycket av under sommarhalvåret då majoriteten av oss går i sneakers, är vårt rengöringsmedel för sneakers. Vätskan verkar på djupet och är väldigt tuff mot fläckar och smuts. Dessutom är innehållet fritt från miljövänliga kemikalier och gifter.

Skotillbehör

Skospray från Scholl är en fiffig produkt som neutraliserar dålig lukt från dina skor i ett kick. Fotsvett har en stark tendens att sitta kvar länge i både skor och strumpor och därför är denna produkt speciellt framtagen för att helt reducera och ta bort dålig lukt i dina skor. Skosprayen tar bort dålig lukt och förhindrar fotsvett utan att lämna några spår. 

Broddar

Hos Fotbutiken.se hittar du broddar i storlek för alla - 31-45. Genom att använda broddar på dina skor så får du ett bättre grepp på isiga underlag. I Sverige halkar mer än 30,000 personer så illa att de måste söka läkarvård varje vinter. Undvik att halka med hjälp av broddar.

Skokräm

Öka livslängden på dina skor genom att ta hand om dom. En skokräm är något som alla bör ha hemma och använda några gånger per år beroende på vilka typ av skor man använder samt hur mycket man använder dom. Det finns skokrämer anpassade för alla skotyper och är du osäker på vilken kräm som passar just dina skor så rådfråga butiken du köpt dina skor av. 

Rengöring av skor

Ett annat sätt att öka livslängden på sina skor är genom att hålla de rena och fria från smuts. Ett vanligt misstag är att man tror att skorna är gjorda för att bli smutsiga - och det stämmer till viss del - de är gjorda för att klara av och stöta ifrån sig väta och smuts så att det inte tränger igenom - men därmed inte sagt att de mår bra av att förvaras med smuts på sig. Du bör därför alltid skölja av dina skor om det tex utsatts för lera eller annan smuts som tränger sig in i materialet på dina skor. Du bör också ha för vana att alltid rengöra dina skor innan du säsongsförvarar dom. 

Rengöringsspray till skor och andra skotillbehör hittar du hos Fotbutiken.se

- Genom att rengöra dina skor med förslagsvis ett rengöringsspray så ökar du livslängden på skorna. 

Skotillbehör som kan vara bra att ha hemma:

  • Impregneringsmedel
  • Skoborste
  • Skokräm
  • Rengöringsspray
  • Skoskydd
  • Läderputs