Broddar

Broddar används som halkskydd under vintern när det är halt utomhus av snö och is. Genom att fästa ett par broddar under skorna får dina sko ett fast grepp. De är enkla att sätta på och ta av samtidigt som de passar lika bra för promenader och fritidsaktiviteter som för löpning.

Broddar som halkskydd

Om du har ett bra grepp på halt underlag som is och snö så kan du njuta av promenader även under vinterhalvåret när det är halt utomhus. Genom att komplettera dina skor med ett par halkskydd i form av broddar, minskar risken för att du ska halka omkull och skada dig. Om du gillar att motionera i form av promenader eller löpning så kan du fortsätta med det trots halkan. Broddarna kan nämligen även användas när du är ute och springer.

Varför använda broddar?

Broddar är ett bra hjälpmedel mot att halka och ramla omkull under hösten eller vintern. Broddar är i regel utformade i form av en gummisula, som har en typ av piggar eller dubbar under sig.  Broddarna fästs under sulorna på dina skor och kan på så sätt förhindra halkolyckor, speciellt vid hala underlag som exempelvis isiga gator och vägar.


Broddar för löpning

Genom att använda ett par broddar under dina skor när du är ute och springer, kan du enkelt minska risken för att halka. När du väljer broddar för jogging är det viktigt att dubbarna på broddarna är kraftiga samt att de sitter under hela foten och inte bara vid framfoten. Se till att välja broddar som täcker hela undersidan av dina skor.

Broddar för promenader

När du promenerar vintertid är det ofta halt utomhus. Det viktigaste vid valet av broddar för promenader är att att du väljer ett halkskydd som ger en hög friktion mot marken. Beroende på vilken typ av promenader du tycker om så finns det flera olika alternativ på broddar. Om du föredrar att promenera i svårare terräng så som i skogen eller på fjällen kan ett par heltäckande broddar med halkskydd under hela skon vara bra. Om du däremot föredrar att promenera i lugnare stadsmiljö kan ett par broddar för framfoten vara att föredra. 

Broddar för stadsmiljö

Ifall du föredrar att röra dig mestadels i stadsmiljö behöver broddarna i regel inte ha dubbar under hela fotbädden. Istället räcker det ofta med ett par enklare broddar som främst ger halkskydd under framfoten.