Idrottssulor

Idrottsulor med bra komfort, stabilitet och stötdämpning ger dig en stor fördel vid exempelvis löpning, träning och andra sportutövningar och fysiska aktiviteter. Vi har skoinlägg för bollsporter som kräver stabilitet vid snabba vändningar, men även skoinlägg för idrotter som kräver stötdämpning så som exempelvis långdistanslöpning.

Vårt sportiga skoinlägg är speciellt framtaget för att ge dina fötter en slät och stabil yta vid till exempel löpning, och vårt skoinlägg för padel är extra stötdämpande samt fjäderlätta för att stötta dina fötter i snabba rörelser och förflyttningar. Se alla idrottsanpassade skosulor nedan.

Idottssulor

Idag finns det en mängd olika typer och varianter av idrottsinlägg. Det kan vara svårt att hitta det du behöver och vill ha. Vi ska försöka hjälpa dig i djungeln av inlägg och hitta rätt. Du kan använda skoinlägg av en mängd olika orsaker. De vanligaste orsakerna till att man använder skoinlägg är att ge foten extra komfort eller stöd vid till exempel smärta och överansträngningar. För att förebygga överansträngningar i fötterna ska du använda bra skor med stötdämpning och passform som passar dina fötter. 

Vem kan använda skoinlägg för idrott?

Idrottssulor passar för alla aktiviteter och fötter. Du bör alltid använda sulor i dina idrottsskor för att förebygga skador och smärta i fötter och leder. Sulorna formar sig med tiden efter dina fötter och ger en bekväm, individuell passform som hjälper dig att finna balans i dina rörelser.

Varför ska du använda idrottssulor?

Vid fysik aktivitet påfrestas fötterna extra mycket. Sulorna avlastar dina fötter och skyddar dina fötter från komplikationer och slitageskador. Genom att använda sulor skyddar du även dina skor från fukt och dålig lukt. Sulorna ger stöd för foten utan att ta upp allt för stor plats i skorna och ger dig maximerar dina förutsättningar att prestera.

Skoinlägg för idrott

Vid sportigare aktiviteter kan du använda dig av idrottssulor. Denna typ av skoinlägg avlastar foten och fotleden vid snabba stopp- och vridrörelser. Inläggen är specialanpassade med fokus på stötupptagning i främst häl och framfot samt främjar idrottsinlägget fotens naturliga stegavveckling. Vi på fotbutiken.se har några alternativ på idrottssulor (fr. 239:-)

Skoinlägg för inomhussport

Vår Idrottssula Blå är ett stabilt skoinlägg som passar bra för bollsporter, racketsporter eller idrotter med många snabba vändningar. Den mjuka skosulan är tillverkad i polyuretan, vilket gör skoinlägget extra tunt med imponerande stötdämpningsförmåga. Skoinlägget ger bakfoten och fotleden stadga. Överdraget består av ett antibakteriellt och lukthämmande material, perfekt för att slippa fotsvetten. Vill du ha en skosula särskild anpassad för racketsporter så kan du testa vårt skoinlägg för padel som är speciellt framtaget för att stötta dina fötter i snabba rörelser och förflyttningar i sidled.

Skydda dina fötter under padel med ett skoinlägg för padel.

- Vårt skoinlägg för padel är särskilt framtaget för att stötta dina fötter vid snabba vändningar.

Skoinlägg för löpning

Skoinlägg för löpning & idrott är ett par anatonomiska skoinlägg idealiska för dig som tycker om löpning och /-eller har en aktiv livsstil. Inläggen är specialanpassade med fokus på stötupptagning i framförallt häl och framfot. Dessutom är inläggen formade för att ge hålfoten extra stöd vilket ger dig bättre balans.

Använd skoinlägg när du idrottar

När du idrottar får dina fötter utstå betydligt högre påfrestningar än vanligt. Oavsett om du föredrar en plan löparrunda på slät asfalt, om du föredrar terränglöpning eller om du utövar en idrott med många snabba vändningar så som exempelvis innebandy kan ett par skoinlägg skonsamt avlasta dina fotsulor och fotleder.


Stötdämpning till hälarna

Hälarna belastas ofta väldigt hårt när du idrottar. Därför kan det vara en god idé att testa ett hälinlägg om du får ont i hälarna då du idrottar. För varje steg du tar hår hälarna motstå stötar och därför är det viktigt att använda ett par mjuka skoinlägg när du utför dina idrottsaktiviteter.