Nagelvård

Att vårda naglarna är viktigt för att de ska hålla sig fräscha och friska. Vanliga symptom som kan drabba våra naglar är nagelsvamp, vilket är en svampsjukdom som kan drabba både fingrar och tår, och nageltrång, som främst drabbar tånaglarna och som kan göra väldigt ont.

Genom att klippa och fila tånaglarna minskar du risken för att det ska uppstå problem med tånaglarna. Genom att klippa naglarna varje vecka samt att kontinuerligt återfukta naglar och nagelband minskar du risken för nagelproblem. En nagelolja hjälper dig att hålla naglarna i schack och ibland kan man även behöva hålla lite koll på sina nagelband med hjälp av en nagelbandstång eller nagelbandskniv. Se alla våra nagelvårdsprodukter nedan.

Få snygga och fräscha naglar redan idag med hjälp av våra produkter

Händerna utsätts för mycket påfrestningar under en dag och det är kanske inte så konstigt att händerna åldras först på kroppen. Använd gärna handskar vid diskning, smörj in händer och nagelband ofta och måla naglarna med ett lack som håller de starka. Med hjälp av några enkla medel kan du få välvårdade naglar och händer. 

nagelvård såsom nagelfil, nagelbandstång och nagelolja bör du alltid ha hemma i badrumsskåpet för friska och välmående naglar

- Vi erbjuder allt du behöver för att hålla dina naglar i schack. Nagelklippare, nagelfil, nagelolja och en handkräm bör du alltid se till att ha hemma i badrumsskåpet. 

Hur får jag starka och friska naglar?

nagelborste - fotbutiken.se

Börja med att borsta av naglar och nagelband i ljummet vatten för att få bort smuts och orenheter.  Med hjälp av en effektiv nagelborste kan du alltid se till att ha hjälpen nära till hands då du vill rengöra dina naglar snabbt och enkelt. Vår nagelborste är liten, diskret och effektiv som passar bra att ha med i resväskan. 

Använd en nagelbandspusher och tryck försiktigt tillbaka dina nagelband. Vår nagelbandspusher  är tillverkad av kirurgiskt stål av högsta kvalitet. Klipp sedan ner eventuella flikar med en sax som är speciellt tillverkad för nagelband en så kallad nagelbandskniv. Nagelbandskniven tar effektivt bort flisor vid nagelbanden och fixar spruckna nagelband. Kniven är supervass och fixar även till de allra mest svåråtkomliga områden kring naglarna. 

Fila sedan till den längd och form du vill med hjälp av en nagelfil. Tänk på att använda en nagelfil som inte är för grov. Då finns det en risk för att nageln förstörs. Använd helst en fil när du vill justera din naglar. En sax kan en sax  göra så att naglarna delar sig eller får obekväma kanter. Med hjälp av en nagelfil med 7 slipytor får du allt i ett. Detta är det enda nagelverktyget som behövs för att du ska få perfekt filade naglar.

Måla naglarna med baslack, nagellack och topplack. Avsluta behandlingen med en nagelbandsolja eller nagelbandskräm som hjälper naglarna att hållas återfuktade. Borghese nagelbandskräm är toppen att smörja in dina nagelband med varje kväll för ett utmärkt resultat. Produkten är baserad på en mjukgörande och återfuktande formula av vitaminrik olivsmör och olivolja för att mjukgöra och återfukta dina nagelband. 

Fotbutiken erbjuder allt inom nagelvård

Hos oss på fotbutiken.se hittar du två set med allt i ett: 

  • Manikyrset i 8 delar som passar perfekt för såväl hemmabruk som i skönhetssalongen. Den snygga boxen känns lyxig och den smidiga storleken gör att manikyrsetet enkelt kan tas med på resan eller i handväskan. 
  • Manikyrset i 7 delar är ett fiffigt manikyrset i sju delar som passar perfekt både i hemmet och i hudvårdssalongen. Manikyrsetet kommer i ett vackert och praktiskt etui.

Ett tips från oss på fotbutiken.se är att alltid ha med dig en mjukgörande kräm i handväskan!

Vi rekommenderar en hand- och nagelkräm med arganolja som hjälper dina händer och naglar att hålla sig mjuka och fräscha!