Skovård

Vad är hemligheten till att få riktigt snygga skor? Svaret är att det inte finns någon hemlighet. Skovård handlar om att tvätta skorna och vårda skorna, precis som namnet avslöjar. Det är egentligen inte svårare än så. Det som däremot kan vara svårt är att veta vilken typ av skovårdsprodukter som är lämpliga att använda. Olika material på skorna kräver också olika typer av skovårdsprodukter.

En sak är dock säker. Att om du vårdar dina skor med skovårdsprodukter av riktigt hög kvalitet så förlänger du skornas livslängd avsevärt. Vi är återförsäljare av några av marknadens bästa produkter för skovård. Här hittar du exempelvis skokräm för dina skor, men också skovax eller skofett. Efter att du har vårdat skorna är det viktigt att impregnera skorna med en skoimpregnering för att resultatet ska bestå.

Skovård för dina skor

Att du vårdar och tar hand om dina skor med hjälp av riktigt bra skovårdsprodukter av hög kvalitet kommer att förlänga skornas livslängd avsevärt. Vi är en skandinavisk återförsäljare av skovård - från en rad kända varumärken.  Vi fokusserar främst på skovårdsprodukter så som skokräm, skovax, skovårdsprodukter för skorengöring, mockavård samt impregnering – alltid till riktigt bra priser. När du handlar produkter för skovård hos oss kan du vara säker på att få hem produkter som är enkla att jobba med. Du kan också vara säker på att dina skor kommer se ett fantastiskt slutresultat. 

Varför bör man vårda skorna?

Genom att du tar ta hand om dina skor på ett varsamt sätt, kan du också räkna med att hållbarheten och livslängden på dina skor ökar markant. Tack vare våra skovårdsprodukter kan duna gamla skor få en andra chans och på bara tjugo minuter kan de se som nya ut igen.

Bra skovård ökar hållbarheten på dina skor och gör att dina skor är snygga

- Vårdar du dina skor med bra produkter så som skokräm, skovax och eller läderkräm så ökar du livslängden avsevärt på dina skor.

Skovård i flera olika steg

En bra skovårdsrutin utförs i flera olika steg. Det handlar bland annat om att tvätta skorna, att smörja in dem med skokräm eller en fetare typ av skovax samt att sist men inte minst impregnera skorna för att de ska hålla bättre. Nedan får du en kortare sammanfattning över  de viktigaste stegen för din skovård.

1. Tvätta och rengör skorna

Genom att tvätta och rengöra skorna noggrant ett par gånger i månaden ökar du livslängden. Beroende på vilken typ av sko (sneakers/läder/mocka eller liknande) finns det olika metoder för att tvätta skorna. Gemensamt för dem alla är att du bör använda en kraftigare skoborste till undersidan av skorna för att borsta av smuts, grus och lera. Om skorna har skosnören kan du snöra ur dessa och tvätta dem med ett skorengöringsmedel och låta de lufttorna innan du knyter tillbaka dem, På skornas sidor och ovansida bör du använda en mjukare skoborste och ett skonsamt rengöringsmedel specifikt anpassat till dina skors material.

2. Smörj skorna med skokräm/skofett eller vax

Genom att smörja in skorna med skofett bibehåller du smidigheten och texturen i skornas material. Speciellt om du använder skor av äkta läder eller mocka. Men även konstläder mår bra av en omgång med skofett eller skovax. Fettet gör att lädret inte spricker samt att lädret bibehåller sin glans.

3. Impregnera skorna

För att skorna ska bibehålla sin snygga yta bör du använda ett impregneringsspray på dina skor. Att impregnera skorna gör att skorna blir vattentäta och att ytan på skorna får ett extra skyddande lager, utöver skokrämen eller skovaxet.