Ortoser och stöd

Vi har ett brett sortiment av ortoser och stöd. Oavsett om du letar efter ett stabiliserande knäskydd, ett par snygga och praktiska stödstrumpor eller ett par fotledsstöd är chansen stor att du hittar produkterna här.

De populäraste produkterna i kategorin är bland annat våra tåspridare som hjälper dig om du exempelvis har problem med hallux valgus eller skräddarknuta. 

Ortoser och stöd 

Ortos betyder "räta ut" på grekiska och används för att stödja och avlasta vid smärta. Ortoser underlättar vid rehabilitering genom att förbättra rörlighet och stabilisera upp om det behövs.

Lider du av Hallux Valgus kan ett flexibelt korrigeringsstöd  (229:- ) för natten vara stödet för dig. Hallux valgus innebär utöver de rent kosmetiska problemen även smärta. Därför bör den som problem med stortåleden använda ett skydd för hallux valgus. Fördelen med det här skyddet jämfört med tidigare modeller som funnits på marknaden är flexibiliteten. Stödet passar både vänster/höger fot samt att det är följsamt och flexibelt så det är lättare att gå med. Korrigeringsstödet är enkelt att sätta på och justeras och fästes lätt med hjälp av kardborrband. Du kan också använda dig av ett silikonskydd (69:- ) som avlastar det främre fotvalvet och ger ett effektivt skydd. Skyddet träs över din stortå, och minimerar trycket på leden vid stortån.

Stödstrumpor (från 99:-) fungerar som ett utmärkt hjälpmedel för dig som belastar benen mycket under dagarna. Oavsett om du går eller står under dagarna hjälper en stödstrumpa dig att öka blodcirkulationen vilket minskar svullnader och trötthet i benen. Stödstrumpor minskar risken för svullnader, åderbråck och blodproppar. Strumporna hjälper dig också att orka längre och gör så att dina ben känns piggare.

Stabilisera dina anklar med hjälp av dessa skonsamma fotledsskydd (från 99:- ). Fotledsskydden ger förutom stabilitet även värme och ökar blodflödet genom foten. Fotledsstöden är lämpliga för skador på så väl ankel som hälsena. Kan användas både som förebyggande åtgärd mot skador eller som rehabilitering då dina anklar behöver extra stöd. Fotledsstöden ger stabilitet i anklarna och kan med fördel användas vid löpidrotter som exempelvis löpning, innebandy, fotboll och badminton  för att minska risken för att stuka foten.

Vi har också ett flertal olika knäskydd i olika storlekar, färger och utföranden. Knäskydd kan användas både i förebyggande syfte, som vid rehab efter knäskada. Knäna är en av de kroppsdelar som utsetts för mest belastning, tryck och stötar. Det är en stor anledning till att knäskador är den vanligaste typen av idrottsskador.