Hålfotsinlägg

Ett hålfotsinlägg avlastar trycket från kroppsvikten på dina fötter och ger dig en mjuk och bekväm fotnedsättning. Smärta i hålfoten är ett relativt vanligt fotproblem som kan ha flera olika orsaker. I vissa fall handlar det om en obalans i foten men det kan också bero på överbelastning eller en permanent skada. Smärtan kan också orsakas av exempelvis en sträckning eller ett slitage på den stora sena som löper under foten, från hälen fram till tårna. Smärta i hålfoten kan också vara starkt kopplat till pronation.

Ett så kallat hålfotsinlägg kan hjälpa dig till en bättre komfort och en skönare fotnedsättning. Ett hålfotsinlägg kan också hjälpa dig att bli av med smärta eller obehag under dina fötter. Beställ ett mjukt och bekvämt hålfotsinlägg med snabb leverans och fria byten. Prova gärna vår absoluta storsäljare: Hålfotsinlägg (skosulor).

Bli av med smärta i hålfoten

Hålfoten fyller en viktigt funktion i fötterna hos alla människor. Faktum är att hålfoten fungerar som en sorts stötdämpning för kroppen och att pronation (rullande inåt) absorberar stötar samtidigt supination (rullande utåt) driver våra fötter framåt. Problemet med smärtor under hålfötterna uppstår först när pronationsrörelsen i fotleden går allt för djupt, vilket brukar kallas för att man har ett överpronerande steg.. Vid överpronation får fötterna ingen möjlighet att återhämta sig utan förslitningen och  smärtan förvärras istället med varje enskilt steg. Det kan leda till att ditt naturliga gångmönster förändras, vilket i sin tur orsakar en obalans i kroppen. Därmed blir det också överdrivet slitage i leder, muskler och ligament. Vi erbjuder olika hålfotsinlägg anpassade för att motverka pronation.

Hålfotsproblem och smärta under hålfoten känns ofta som allra värst på morgonen. Det beror i regel på på att senan under hålfoten är stel på morgonen efter en längre tids vila.  Smärtan ökar oftast om du står, går eller promenerar mycket om dagarna - speciellt i fel skor. Om symptomet inte behandlas och påfrestningen under hålfoten fortsätter utan behandling, finns risken att det utvecklas till hälsporre. Det är därför viktigt att så snabbt som möjligt avlasta hålfoten med ett inlägg.

Ont i hålfoten? Ett hålfotsinlägg kan hjälpa dig att bli kvitt smärtan under dina fötter.- Har du ont i hålfoten? Ett hålfotsinlägg kan hjälpa dig att bli kvitt smärtan.


Ett par hålfotsinlägg avlastar fötterna

Hålfotsinlägg mot smärtande fötter och ömma hälarHålfotssmärtor kan uppstå av en mängd olika orsaker. Människor som är aktiva löper givetvis en större risk för att få ont i fötterna än människor som sitter still. Vanliga orsaker kan exempelvis vara att jogga eller löpa i fel sorts skor. Det kan också bero på att du står eller går mycket på arbetet i plana arbetsskor.

Nedsjunkna fotvalv kan orsaka smärta i din hålfot

Våra fötter utsätts dagligen för stor belastning vilket naturligtvis kan göra att smärta uppstår i fötterna. Människor som har nedsjunkna fotvalv löper extra stor risk för att få smärtor i hålfoten. Nedsjunkna fotvalv kan vara medfött eller bero på att hålfoten kollapsar av belastningen från kroppens vikt. Valet av skor och stödjande skoinlägg med stöd för hålfoten blir då ännu viktigare.


Varför använda hålfotsinlägg?

Hålfotsinlägg kan användas för att förebygga eller behandla fenomenet ”plattfot”. Fötterna ska ha ett naturligt hål (hålfoten) på undersidan. Hålfotsinläggen hjälper till att balansera foten och skapar en bekväm position för sina fötter. Inläggen ger även en jämn belastning för fötterna och förebygger överbelastningar på antingen häl eller framfot.

Till vem passar ett skoinlägg för hålfoten?

Ett skoinlägg för hålfoten kan användas av alla män, kvinnor och barn. Det kan finnas olika orsaker till att man behöver använda ett hålfotsinlägg. Genom att använda ett inlägg med stöd för hålfoten kan du korrigera din fotnedsättning och få en mjuk och behaglig avlastning för hålfoten vilket kan minska belastningen på senor och trampdyna. 

  • Hålfotsinlägg kan användas av alla
  • Passar dig som har nedsjunkna fotvalv
  • Kan användas av dig som har ont under fötterna
  • Perfekt om du står eller går mycket i arbetet

Hur kan ett hålfotsinlägg hjälpa mig?

Ett hålfotsinlägg avlastar hålfoten och minskar smärtan under dina fötter. Med hjälp av ett hålfotsinlägg får dina fötter en mjuk och behaglig avlastning som lättar på trycket under foten och gör att smärtan under hålfoten dämpas. Det finns flera olika typer av hålfotsinlägg, som ibland även kallas för valvstöd. Vissa fungerar som en vanlig strumpa med ett stöd under fotvalvet som fyller upp hålrummet och avlastar hålfoten medan andra ser ut mer som traditionella skoinlägg eller skosulor. Har du inte provat ett hålfotsinlägg tidigare så rekommenderar vi dig att du börjar med en variant som detta fotvalvsinlägg i gele.

Försvinner smärtan under hålfoten med ett hålfotsstöd?

För de allra flesta personer som har ont under foten, försvinner smärtan ganska kort efter det att de börjar använda ett hålfotsinlägg. Smärtan kan givetvis bero på olika faktorer, men vanligast är att att fotvalvet sjunkit ner något. Genom att använda ett par hålfotsinlägg får du en bekväm avlastning som gör att foten hamnar i korrekt position. På så sätt är chansen också väldigt stor att det slutar göra ont under foten.

Finns det hålfotsinlägg till barn?

Ja, det finns hålfotsinlägg till barn. Dels till mindre barn med små fotstorlekar, men även till äldre barn och tonåringar som har lite större storlekar. Du hittar dessa produkter i menyn ovanför texten på denna sida. Klicka dig in på någon av produkterna och välj aktuell storlek - som passar till ditt barn.

Hur gör jag för att beställa ett hålfotsinlägg 

Det är superenkelt att beställa ett hålfotsinlägg. Du kan på egen hand klicka dig in på våra produkter i kategorimenyn ovan för att läsa mer om respektive hjälpmedel eller produkt. När du har bestämt dig för vilket hålfotsinlägg som passar dina behov bäst, välj storlek i storleksväljaren på sidan och klicka sedan på "lägg i varukorgen". Nästa steg är att gå till kassan för att betala. När det är gjort är det bara för dig att vänta. Men inte speciellt länge! Vi utlovar 1-2 dagars leverans och paketet kommer direkt till din brevlåda.