Fotmassage

Fotmassage sätter igång blodcirkulationen och löser upp spänningar i kroppen. Foten är den kroppsdel som ligger längst bort från hjärtat och har därefter också sämre cirkulation. Undersökningar har visat att en härlig fotmassage kan sänka både hjärtfrekvensen och stressnivån i din kropp. Prova gärna vår i särklass mest populära produkt som heter fotmassage (spikboll).

Våra populära hjälpmedel och produkter för fotmassage ger dig en behagligt avslappnande stund efter långa dagar i trånga skor. Du kan med fördel massera fötterna antingen framför datorn när du arbetar, eller varför inte i i TV-soffan när du kommer hem efter jobbet. Är du alltid på språng så har vi en lösning för det också - nämligen våra massagetofflor som ger dina fötter zonterapi. 

Därför är det viktigt att massera fötterna

Fotmassage lindrar spända, ömmande muskler samtidigt som det förbättrar blodcirkulationen och frigör gifter som finns i kroppen. Fotsulan har flera tusentals nervtrådar som har förbindelser med andra delar av kroppen. Fötternas avancerade anatomi har alltså bevisats påverka kroppens olika organ. Massage kan hjälpa mot såväl depression som att få igång en trög mage. Fötterna som hålls instängda i varma skor hela dagarna och belastas med hela kroppsvikten behöver också massage. Våra fötter fungerar som en stötdämpare och belastas dagligen av stor vikt och spänningar. Även om du använder ett par stötdämpande skoinlägg behöver dina fötter kärlek i form av fotmassage. 

Fotmassage sätter igång blodcirkulationen och löser upp spänningar i kroppen. Foten är den kroppsdel som ligger längst bort från hjärtat och har därefter också sämre cirkulation.  Undersökningar har visat att fotmassage sänker hjärtfrekvensen och stressnivån. Fotmassage är också förebyggande för fot- och fotledsskador. För dig som inte har ro att sitta ner för att få en fotmassage så har vi fantastiska massagetofflor som ger dina fötter zonterapi samtidigt som du kan göra något annat - varför inte använda våra massagetofflor samtidigt som du diskar eller lagar mat? Ett annat alternativ att stå på under tiden du utför sysslor i hemmet kan vara att stå på våran Fotmassage matta

Varför är fotmassage bra?

  • Lindrar spända ömmande muskler
  • Ökar blodcirkulationen
  • Sänker stressnivån
  • Förebygger fot- och fotledsskador
  • Förebygger sjukdomar och infektioner
  • Zonterapi – påverkar hela kroppen!

Fotmassage ger bättre blodcirkulation

- Ge dina fötter de bästa förutsättningarna genom massage. Vill du inte gå och få fotmassage så finns det hjälpmedel så att du kan massera dina fötter själv hemma. 


Fotmassage ger bättre blodcirkulation

Blodcirkulation är viktigt för att undvika sjukdomar som exempelvis blodproppar och infektioner.  En försämrad cirkulation kan även orsaka dålig matsmältning. Fotmassage ökar blodcirkulationen och förhindrar sjukdomar att sprida sig i kroppen. Massage kan enligt olika studier ge en förbättrad sömnkvalitet, sänka blodtrycket och lindra olika hjärtproblem.

Zonterapi till fötterna

Kinesiska teorier visar att fötterna kan delas in i olika zoner som är länkade till olika kroppsorgan och kroppsdelar. Denna typ av zonmassage kallas regelrätt fotzonterapi. Kroppen motsvaras av reflexzoner som exempelvis finns i fotsulan, när fotsulan sedan stimuleras, stimuleras även den länkade kroppsdelen.  

Zonterapi fungerar genom energifält med fjorton meridianer som förbinder kroppsdelar med varandra. Sex av tolv meridianer sitter i fötterna. Merdianer kan beskrivas som en sorts energi. Energin kan inte definieras men enligt kinesisk läkarkonst ändå har en stor betydelse för kroppen. Zonterapin identifiera smärta med obalans i en zon. Obalansen kan ha uppstått på grund av dålig blodcirkulation eller olika slaggprodukter. Kroppens obalans kan inte läka av sig själv utan behandlas med massage. Zonterapi har bevisat lindra ryggont, magproblem och sömnsvårigheter. Det har också stor inverkan på kroppens immunförsvar, avlägsning av slaggprodukter, blodsocker och blodtryck.

Fotmassage kan minska smärtor i fötterna

Genom att massera fötterna släpper spänningar samtidigt som muskler och senor i fötterna blir avslappnade. Genom att stimulera specifika triggerpunkter under fötterna kan du exempelvis bli av med smärtor i hälarna eller i framfoten. Om du lider av hälsporre kan det vara skönt att trycka och massera kring det smärtande området vid hälen.