Skoinlägg

Med hjälp av ett par skoinlägg får du en enkel och billig lösning på en rad olika besvär. Mjuka och bekväma skoinlägg kan nämligen minska smärta under fötterna, motverka ryggbesvär eller ge dig en bättre hållning. Om du söker ett par skoinlägg för vardagen, till arbetet eller för att motionera i hittar du vad du söker här.

Vi har flera olika typer av skoinlägg för olika fotbesvär. Ett par hälinlägg ger dig en mjuk avlastning för dina hälar medan ett framfotsinlägg istället minskar tycket på den främre delen av dina fötter. Vi har också skoinlägg för dig som har ont i hålfoten. Med hjälp av ett par mjuka och bekväma hålfotsinlägg får du avlastning under dina fötter, något som kan vara skönt med tanke på hur mycket av din kroppsvikt som faktiskt absorberas av din hålfot. 

Skoinlägg 

Idag finns det en mängd olika typer och varianter av skoinlägg. Det kan vara svårt att hitta det du behöver och vill ha. Vi ska hjälpa dig i djungeln av inlägg och hitta rätt. Du kan använda skoinlägg av en mängd olika orsaker. De vanligaste orsakerna till att man använder skoinlägg är att ge foten extra komfort eller stöd vid till exempel smärta och överansträngningar. För att förebygga överansträngningar i fötterna ska du använda bra skor med stötdämpning och passform som passar dina fötter. Försök att sitta ner under raster så att fötterna får en chans att vila.  

Det är viktigt att ta hand om fötterna. Våra fötter får utstå stora påfrestningar varje dag. Därför kan ett skoinlägg vara en en billig försäkring som minskar risken för framtida fotproblem. Oavsett om du behöver extra stötdämpning för hälen, om du vill ha ett skoinlägg som avlastar hålfoten eller om du bara söker ett mjukt och bekvämt skoinlägg för dina platta skor kan du lita på att du hittar det du söker hos oss. Vi på fotbutiken.se erbjuder en mängd olika skoinlägg med allt från helsulor till idrottssulor. 

Vem kan använda skoinlägg?

Skoinlägg kan användas av alla. Hos oss kan du köpa skoinlägg för män, kvinnor och barn i alla åldrar. Du kan använda skoinlägg av en mängd olika orsaker. De vanligaste orsakerna till att man använder skoinlägg är att ge foten extra komfort eller stöd vid till exempel smärta och överansträngningar.

Fotbutiken.se har skoinlägg för alla fötter och behov

- Det finns skoinlägg som passar alla fötter och behov. Det är viktigt att du hittar rätt inlägg för dina fötter, vi hjälper dig gärna. 

Skoinlägg med hålfotsstöd (pronation)

Pronation innebär att foten har ett nedsjunket fotvalv. Fenomenet är relativt vanligt och faktum är att de allra flesta människor har en lättare pronation utan att det uppstår några större problem. Tvärtom behövs faktiskt en viss pronation eftersom det är fötternas naturliga sätt att absorbera stötar. Risken för att få ont i hålfoten uppstår dock när hålfoten är allt för djupt nedsjunken eftersom det då uppstår ett stort tryck på fotens insida. Dessutom ökar risken för smärta i såväl knän som hälar. 

Risken för att drabbas av symptomet är extra stor om du använder platta skosulor som exempelvis sneakers och tygskor. Ett skoinlägg med hålfotsstöd (fr. 99 :-) rätar upp foten och ger foten en naturligt position. Det är inte bara bra för fotens välbefinnande - utan det förlänger också skornas livslängd. Vi rekommenderar ett par komfortabla inläggssulor (269:-)  till dina vardags -eller arbetsskor med extra stöd för hålfoten och med bra stötdämpning i hälen. Sulorna är beklädda med ett täcke an mjuk bomullsyta innehållandes aktivt kol, vilket gör att dålig lukt försvinner. Dina hälar ligger bekvämt och stabilt i sulornas hälkopp. Undersidan på skoinläggen har en yta av non-slip gel och är mönstrade vilket gör att sulan ligger stadigt klistrad mot skon utan att glida runt.

Bekväma inlägg för hälarna

Det finns otaliga fotproblem som kan drabba just hälarna. Hälseneinflammation, severs skada eller hälsporre är bara några exempel på fotproblem som kan sätta sig på hälen. Vi har flera olika typer av skoinlägg som bidrar till att minska smärtan i dina hälar. Våra bekväma hälinlägg ger stötdämpning och avlastning åt hälarna. Vi har såväl hälsskydd som stabiliserande skoinlägg med hälkuddar. Dessutom kan du också beställa strumpor med mjuk gel i hälen. Det finns också halvsulor som kan ge upp till 3 cm extra längd. Du hittar dem här!  

Skoinlägg för olika fotbesvär

Scholl Gel Activ är ett inlägg utvecklat för att avlasta fötterna vid till exempel hård och lång belastning. Inlägget fungerar perfekt om du står eller går större delen av arbetsdagen på hårdare underlag och behöver avlasta fötterna. Skoinlägget passar i arbetsskor, träningsskor samt vardagsskor. Vi erbjuder detta inlägget för både män och kvinnor (199:-)

Skoinlägg för idrott

Vid sportigare aktiviteter kan du använda dig av idrottssulor. Denna typ av skoinlägg avlastar foten och fotleden vid snabba stopp- och vridrörelser. Inläggen är specialanpassade med fokus på stötupptagning i främst häl och framfot samt främjar idrottsinlägget fotens naturliga stegavveckling. Vi på fotbutiken.se har några alternativ på idrottssulor (fr. 249:-)

Idrottssula Blå är ett stabilt skoinlägg som passar bra för bollsporter, racketsporter eller idrotter med många snabba vändningar.  Den mjuka skosulan är tillverkad i polyuretan, vilket gör skoinlägget extra tunt med imponerande stötdämpningsförmåga. Skoinlägget ger bakfoten och fotleden stadga. Överdraget består av ett antibakteriellt och lukthämmande material. 

Skoinlägg för löpning och idrott är ett par anatonomiska skoinlägg idealiska för dig som tycker om löpning och /-eller har en aktiv livsstil. Inläggen är specialanpassade med fokus på stötupptagning i framförallt häl och framfot. Dessutom är inläggen formade för att ge hålfoten extra stöd vilket ger dig bättre balans.

Skoinlägg för vardagen

Många vanliga skotyper som exempelvis Converse eller liknande sneakers och skor har platta och stumma sulor. I och med den platta sulan uppstår en felbelastning i foten, vilket kan leda till olika typer av fotbesvär som till exempel smärtor i hälsenan, benhinneinflammation och ryggont. Detta kan undvikas med ett par bra skoinlägg som hjälper foten att belastas rätt och minskar felbelastningen i ryggen.

Ett formbart skoinlägg formar sig efter din fot. Dessa mjuka och bekväma sulorna individanpassas efter just dina fötter för att ge dig ett bättre steg, samtidigt som inlägget också avlastar dina hälar, dina knän och din rygg. Skoinläggen passar perfekt för så väl dig som går eller står mycket upp på arbetet som dig som tränar. Klipp själv till passformen! 

Skoinlägg för alla behov hittar du hos Fotbutiken.se

Skoinlägg för arbetet eller vardagen är ett par komfortabla inläggssulor till dina vardags -eller arbetsskor med extra stöd för hålfoten och med bra stötdämpning i hälen. Sulorna är beklädda med ett täcke an mjuk bomullsyta innehållandes aktivt kol, vilket gör att dålig lukt försvinner. Dina hälar ligger bekvämt och stabilt i sulornas hälkopp. Undersidan på skoinläggen har en yta av non-slip gel och är mönstrade vilket gör att sulan ligger stadigt klistrad mot skon utan att glida runt.

Skoinlägg med stötdämpning och hålfotsstöd är ett par bekväma skoinlägg med mjuk och bekväm stötdämpning i hälen samt en lätt höjning under hålfoten för extra stöd. Sulan fungera utmärkt att använda såväl i arbetsskorna som i vardagsskorna (typ sneakers/converse).

Bli 2,5 centimeter längre med skoinlägg som passar alla typer av skor  - från sneakers till kängor, arbetsskor eller gympaskor - utan att det syns att du använder dem.