Skoskydd

Med ett par skoskydd kan du skydda dina skor från regn, slask och lera. Ett par smarta skoskydd förlänger hållbarhetstiden på dina favoritskor med flera år. Du slipper dessutom tänka på att stöka ner hallen hemma hos dina vänner eller hos dig själv med lera och regnvatten.

Det finns också varianter av skoskydd och skoöverdrag som används inomhus. Detta för att slippa dra in smuts, lera eller väta från regnväder inomhus. 

Skoskydd

Med ett par skoskydd kan du skydda dina skor från att bli smutsiga eller blöta från regn, slask och ruskväder. Ett par skoskydd används precis som namnet antyder för att skydda skorna från att bli smutsiga eller blöta.

De flesta typer av skoskydd är tillverkade av syntetmaterial så som plast eller gummi eftersom sådana material har egenskaper som avvisar vatten, vilket gör att du kan hålla fötterna torra även i de allra ruskigaste av höst eller vinterväder. Vissa modeller av skoöverdrag är dessutom fodrade med innerfoder i form av fleece eller ull för att det ska vara extra mjukt närmast skorna.

Därför ska du använda skoskydd

Genom att använda skoskydd kan du hålla dina skor i bästa möjliga skick ännu längre. Genom att använda ett par skoöverdrag slipper du blöta ner skorna, eller ännu värre, få slask och lera på dem. Det finns få saker som sliter så mycket på ett par nya skor som slask och lera.

Skoskydd har flera olika egenskaper

Förutom att skoöverdrag skyddar dina skor från att bli blöta eller smutsiga finns det även andra användningsområden för skoskydd. Som om att skydda skorna från att bli smutsiga inte vore argument nog för att införskaffa ett par högkvalitativa skoskydd, så hjälper ett par skoöverdrag dig även att hålla värmen under vintern.

Skoöverdrag är nämligen din räddare i nöden även när det kommer till att slippa frysa om fötterna. Under de kalla vintermånaderna när termometern kryper under noll grader kan ett par skoskydd ge extra värme till dina fötter. Speciellt ifall du väljer att köpa ett par skoskydd som är fodrade.

Skoskydd för utomhusbruk

De flesta typer av skoskydd används för att skydda dina skor när du vistas utomhus. Speciellt vanligt att använda skoskydd är det när du använder fina skor som absolut inte får bli smutsiga. Exempel på situationer då ett par skoöverdrag kan användas är vid höstbröllop (eller andra festligheter) då det regnar, eller mellan bilen och kontoret när dina snygga skor absolut inte får bli skitiga inför ett viktigt möte.

Skoöverdrag för inomhusbruk

Det finns också varianter av skoskydd och skoöverdrag som används inomhus. Detta för att slippa dra in smuts, lera eller väta från regnväder inomhus. Du känner säkert igen denna typ av skoöverdrag från förskolor, kontor eller vårdcentraler runt om i landet. Det många missar är att dessa smarta skoöverdrag för inomhusbruk passar utmärkt även för hemmabruk! Speciellt smarta och behjälpliga är dessa skoöverdrag för flerbarnsfamiljer. Köp ett flerpack med skoöverdrag så slipper du knyta på och av skorna på barnen varje gång du har glömt att hämta någonting i lägenheten eller i huset.