Fotförhårdnader

Bli kvitt förhårdnade fötter! Med rätt produkter kan du ta bort förhårdnader under fötterna snabbt och enkelt. Genom att behandla dina fötter med en mjukgörande fotkräm kan du få mjuka, lena och återfuktade fötter utan hälsprickor varje dag. Om du dessutom skrubbar eller filar dina fötter med jämna mellanrum, förslagsvis med en riktigt effektiv fotfil, kommer förhårdnaderna på dina fötter snart att vara ett minne blott.  

Beställ fotvårdsprodukter som hjälper dig att bli av med dina fotförhårdnader hos oss med snabb leverans. 

Fotförhårdnader

Förhårdnader (Callus) är tjocka hårda hudlager av döda hudceller som uppstår på grund av upprepad friktion eller tryck på fötterna. Vid kraftigare påfrestningar bildar kroppen ett naturligt tjockare hudlager för att skydda vävnaden. Hälsprickor uppstår i regel när den torra huden på fötterna spricker.

Hälsprickor är ett relativt vanligt problem bland oss människor som inte bara upplevs irriterande utan som ofta också kan vara smärtsamt. De djupa sprickorna kan i värsta fall börja blöda vilket i det långa loppet kan orsaka infektioner som måste behandlas medicinsk behandling.

Med en fotfil tar du enkelt bort fotförhårdnader på och under fötterna.- Genom att använda en fotfil kan du enkelt och snabbt bli av med förhårdnader under dina fötter.


Varför får man fotförhårdnader?

Förhårdnader kan uppstå över i stort sett hela kroppen, men framför allt brukar de dyka upp på fötter, fingrar eller/och på eller mellan tår. Förhårdnader uppstår framför allt där kroppen ständigt får stå ut med slitage. När det handlar om förhårdnader på fötterna befinner de sig framförallt vid hälen, trampdynorna men även runt om fötterna. Personer som har ett lågt fotvalv löper stor risk att få fotförhårdnader under fötterna. Det är också vanligt att förhårdnader mellan tårna uppstår i trånga skor, då tårna pressas mot varandra.

Förebygg fotförhårdnader

Du kan förebygga risken för att fotförhårdnader uppstår. Det finns speciella silikonskydd som avlastar tryckpunkterna och förhindrar att huden under fötterna utsätts för slitage. Dessa silikonskydd finns till såväl hälarna som till tårna. Vårt hälskydd kan användas med eller utan skor och är idealiska för att exempelvis minska smärta vid hälsporre eller smärta i hälen. Om förhårdnaderna befinner sig under fötterna kan ett vanligt skoinlägg med en mjuk sula förebygga fotförhårdnader. Ett skoinlägg fördelar även belastningen på foten samtidigt som den avlastar knä, höftleder och ryggrad. Vi erbjuder bra skoinlägg för alla livsstilar. 

Ett annat knep att ta till för att minska risken för fotförhårdnader är att hålla fötterna fuktiga genom att dagligen smörja dem med fotkräm. Dessutom gör ett traditionellt fotbad susen för torra fötter och fotförhårdnader.Tänk på att huden måste få tillgång till såväl fukt som fett för att förbli mjuk och smidig. Om dina fötter utsätts för allt för mycket vatten kan huden bli torr. Återfukta därför fötterna regelbundet med fotkrämer som vårdar och behandlar torr hud. Vi kan rekommendera Baby Foot som inte bara återfuktar på djupet utan också tar bort döda hudceller under fötterna. 

Ta bort förhårdnader på fötterna

Hård hud och förhårdnader under fötterna kan filas, slipas eller skäras bort med hjälp av olika verktyg. Vi har ett brett sortiment av fotfilar för dina fötter. En populär produkt för att ta bort förhårdnader under fötterna är vår fothyvel. Med hjälp av en fothyvel kan du enkelt hyvla bort förhårdnader och torr hud. och du avlägsnar enkelt förhårdnaderna lager för lager. Dina fötter blir lena och mjuka på tio minuter.

För dig som föredrar en mer traditionell produkt så  rekommenderar vi dig en elektrisk fotfil. Vår elektriska fotfil drivs med vanliga batteri och är mycket kraftfull trots sin smidiga storlek. Genom att behandla dina fötter ett par gånger i veckan blir dina fötter lena och fina.