Badskor

Badskor är helt perfekta till långa dagar på stranden. Oavsett om du är på besök vid medelhavet med sina fullkomligt stekheta sandstränder eller om du ska bada på den härliga svenska västkusten med alla sina vassa klippor kommer ett par badskor skydda dina fötter. Vi har också badskor för barn.

Ett par badskor ger dig dels ett bra skydd mot dina fotsulor på land, men du får också skydd mot vassa föremål så som stenar eller skräp under ytan när du badar. Badskor kan också användas vid poolen. Eftersom badskorna är räfflade undertill får du ett bra halkskydd på klinkerplattorna vid den blöta poolkanten. Perfekt för barn med spring i benen! Vi har basic badskor och lite mer skojiga och härligt färgglada badskor

Därför ska du beställa badskor

Du har precis som de flesta andra säkert råkat ut för att fötterna blir skadade under barfotabad av vassa snäckor eller stenar på stranden eller under vattenbrynet. Genom att använda ett par badskor kan du njuta fullt ut av dina dagar på stranden istället för att kryssa mellan de vassa klipporna för att undvika att få skärsår under dina fötter. Ett par badskor väger i princip ingenting och du kommer snart inte tänka på att du ens använder dem. De är fullt vattentåliga och du kan även använda dem i vattnet medan du badar.

Vem kan använda badskor?

Precis alla kan använda ett par badskor oavsett ålder. Ett par badskor passar så väl vuxna som barn, killar som tjejer. Vi har flera olika modeller i olika storlekar. Som förälder kan det vara skönt att veta att barnen är skyddade när de springer runt fritt på stranden. Barns hud är ofta extra känslig och därför bör du se till att köpa badskor för barn innan du åker iväg på semester. Passa samtidigt på att handla badskor till dig själv!

Ett par badskor ger fötterna skydd mot vassa stenar och snäckskal under vattenytan.

- Badskor skyddar dina fötter mot  klippor, vassa stenar eller krossade snäckskal både på stranden och under vattenytan.


Badskor för sommaren

Badskor används av uppenbara skäl mest under sommarmånaderna här i Sverige då vädret tillåter härliga och varma dagar på stranden. Men det är inte bara under sommaren det finns skäl att beställa badskor. Om du likt hundratusentals andra svenskar brukar åka på semester till utlandet under kalla vintermånader bör ett par badskor vara nerpackade i väskan. Det är extra viktigt att se till att skydda fotsulorna utomlands för att inte skrapa upp sår under fötterna. Utomlands är bakteriefloran i regel annorlunda än hemma i Sverige och okända bakterier är ingenting man vill få i sina sår. Så oavsett om du ser fram emot att njuta av den svenska sommaren med sol och bad eller om du ska åka utomlands på vintern bör du fundera över ett par badskor.

Badskor för vinterbad

De flesta kanske associerar badskor med sommar, sol och strandhäng. Men faktum är att badskor är omåttligt populära även under vintern. Åtminstone hos gruppen vinterbadare! Alla som någon gång har provat att ta ett dopp i sjön eller havet under vintern vet hur användbara ett par badskor kan vara. Genom att använda ett par badskor får vinterbadaren ett bra skydd både mot vassa isskärvor eller förfrusna snöhögar under den tid det tar att promenera från bastun och ner till bryggan. 

Ta hand om badskorna

Våra badskor är både lättskötta och enkla att hålla efter. Själva grundfunktionen av ett par badskor är att kunna använda dem under vatten. Därför är de vattentåliga och vattenavvisande. Om de bli sandiga på sandstranden är det alltså enkelt att skölja av dem under rinnande vatten. Om du har badat i saltvatten bör du alltid skölja badskorna under sötvatten eller färskvatten. Det skyddar plasten i badskorna och gör att skorna håller längre. Låt inte badskorna ligga under direkt solljus när du inte använder dem. Risken är att de då blir blekta av solen och att färgen förändras. Lägg en handduk över dem så slipper du oroa dig.