Fotkrämer

Ta hand om dina trötta och torra fötter med hjälp av en fotkräm. Fotkrämer återfuktar dina torra fötter och minskar eller förebygger risken att du får hälsprickor på hälarna eller sprickor under fötterna där huden är betydligt tjockare än resten av huden kring fötterna. 

Testa gärna en arganolja eller någon av våra mjukgörande fotkrämer mot fotförhårdnader. Vi rekommenderar även vårt Ker-Ice stift som är en mjukgörande fotkräm, i form av ett stift, som är väl beprövad och som innehåller bland annat bivax som skyddar och behandlar dina självsprickor och nariga områden på såväl fötter som händer. Produkten säljs som ett praktiskt stift som är lätt att alltid bära med sig.

Få lena och mjuka fötter igen

Ta hand om dina trötta och torra fötter med hjälp av en fotkräm. Det finns en mängd olika fotkrämer med olika egenskaper och beskrivningar. Vissa fotkrämer behöver smörjas in två gånger om dagen medan en annan bara behövs någon gång ibland. Torr hud och sprickor under fötterna är ett vanligt problem idag. Dina fotsulor är betydligt tjockare än resten av huden kring fötterna. Detta beror på att döda hudlager håller sig kvar under fötterna. Det är bland annat därför dina hälar blir torra och lätt får sprickor. Fötterna kan behöva lite extra omsorg efter ett hårt arbetspass eller liknande där fötterna har varit instängda hela dagen. Genom att varje dag förse fötterna med fuktkräm bidrar till att hålla fötterna mjuka, lena och smidiga. 

Förebygg spruckna hälar genom att använda en bra fotkräm

- Efter att du filat dina fötter med en fotfil så rekommenderar vi att du smörjer in dina fötter med en bra och fuktgivande fotkräm.

Vi rekommenderar

Börja med att först och främst fila bort de allra grövsta fotförhårdnaderna med en effektiv fotfil. Efter att du har filat bort dina förhårdnader under fötterna bör du ta ett fotbad så att huden mjukas upp i cirka 15-20 minuter. Använd en fräsch fotpeeling som gör dina fötter mjuka, släta och lena snabbt. Vår Manuka Honung Fotskrubb innehåller bland annat mikropartiklar av äkta vulkanlava samt bioaktiv manukahonung. Dessa kombinerade ingredienser hjälper dig att få babylena fötter i ett kick. Du kommer älska denna fotskrubb!  En fotskrubb skrubbar bort döda hudceller samt reparerar den friska huden på fötterna. Dina fotförhårdnader försvinner och du får underbart lena fötter. Fötterna får näring och gör dem både vitaliserade och mjuka.

Avsluta med en fotkräm med fuktgivande egenskaper. Scholl fotkräm för spruckna fötterr

Scholl Fotkräm återställer spruckna hälar på sju dagar samt ger krämen synliga resultat efter bara tre dagar. Krämen är särskilt framtagen för den hårda huden som finns under hälarna och krämen är säker, skonsam och dermatologiskt testad.

Heeltastic hjälper dig att transformera torra och spruckna hälar till att bli mjuka och lena. Genom att smörja dina hälar morgon och kväll med Heeltastic får du fina fötter i ett kick. Produkten innehåller bland annat karanolja vilket bidrar till att återfukta fötternas hud. Krämen absorberas in i din hud och bidrar till att öka kroppens naturliga läkningsprocess. Dina hälar blir mjukare redan efter ett par gångers användning!

Baby Foot tar bort döda hudceller under fötterna och tränger djupt ner i huden och återfuktar fötterna, Krämen lugnar irriterad hud och håller den frisk. Du bör smörja dina fötter med Baby foot hudlotion varje dag. Hudkrämen hjälper din hud att ta bort döda hudlager under fötterna. Vi rekommenderar att du använder Baby Foot under natten för att sedan kunna vakna upp med silkesmjuka fötter morgonen efter.