Magnetsmycke (fotlänk)

Våra fantastiska magnetsmycken och fotlänkar med magneter ger en mängd positiva effekter för ditt välbefinnande. Forskning har nämligen visat att ett magnetsmycke kan förbättra din blodcirkulation, minska stress samt allmänt förbättra ditt välbefinnande och öka din prestationsförmåga. 

Dessa fotlänkar är utrustade med flera magneter och är populära hos elit- och motionärsidrottare men kan givetvis med fördel också bäras av vem som helst för att få extra styrka i vardagen eller på arbetet.

Magnetsmycken är bra för din hälsa

Ett magnetsmycke är inte bara en snygg accessoar utan ger även din kropp en rad olika hälsofördelar. Enkelt förklarat gör magnetsmycken att blodcirkulationen ökar vilket i sin tur gör att våra celler tillförs syre och näring i ett snabbare tempo samt att slaggprodukter i högre grad transporteras bort. Detta gör att vi känner oss piggare och samtidigt hjälper det oss att uppleva mindre smärta eftersom våra celler får mer energi och näring. Vi sover också bättre när vi använder magnetsmycken.

Hur fungerar ett magnetsmycke?

Hur magnetsmycken fungerar och påverkar oss vet man inte exakt men det finns forskning som visar att användare av magnetsmycken upplever en förbättrad hälsa med mindre smärta och ökad prestation samt förbättrad sömn. Om detta är en placeboeffekt eller en faktisk effekt av att blodcirkulationen ökar spelar mindre roll eftersom användandet av magnetsmycken är helt utan biverkningar och oftast med en positiv effekt. Många professionella idrottsutövare världen över ses använda dessa magnetarmband för att öka sin prestation.

Metoden användes redan på 1700-talet men i takt med att läkemedelsindustrin började ta allt mer plats i vårt samhälle dalade intresset för denna behandlingsform. När det nu finns ett ökat intresse för alternativmedicin har magnetsmycken åter blivit populära och dessa smycken har hjälpt åtskilliga människor att förbättra sin hälsa och sin prestation. Forskare tror att magnetismen i smycket påverkar bland annat våra nerver och vårt hjärta med sina statiska magnetfält vilket i sin tur gör att blodcirkulationen ökar. Detta medför att både syre och näring transporteras till våra celler i en större omfattning samtidigt som slaggprodukter avlägsnas på ett mer effektivt sätt.

Magnetsmycken bör användas dygnet runt för att ge maximal effekt.

- Det finns forskning som visar att användare av magnetsmycken upplever en förbättrad hälsa med mindre smärta och ökad prestation samt förbättrad sömn.

Fotlänk med magneter

Fotlänkarna du hittar i denna kategori är våra fotlänkar utrustade med magneter. Om du önskar beställa en vanlig fotlänk utan magneter hittar du alla våra fotlänkar här.

Vilken storlek har fotlänkarna?

De flesta fotlänkar har en längd på omkring 20 centimeter. Däremot är dessa fotlänkar töjbara vilket gör att de passar kring ankeln de flesta personer. Om du mot förmodan skulle beställa en fotlänk som sedan visar sig vara för stor eller för liten kan du vara lugn. Vi erbjuder nämligen fria byten.

Kan dessa smycken användas i vatten?

Magnetsmycken bör användas dygnet runt för att ge maximal effekt. Det går bra att ha på det när du badar eller duschar och effekten tar ingen skada av att komma i kontakt med vatten. Men vi rekommenderar ändå att du tar av din fotlänk innan du badar i saltvatten, eftersom saltet och solljus tillsammans kan ge upphov till ändrade färgnyanser i fotlänkarnas material. Rengör gärna ditt smycke med tvål och vatten en gång i veckan så det inte samlas smuts och hudavlagringar på det. Lämna inte fotlänken fuktig efteråt utan kom ihåg att noggrant torka bort vatten och fukt från fotlänken. Du kan med fördel också desinfektera det en gång i månaden.

Vem kan använda magnetsmycken?

I stort sett alla kan använda dessa smycken, det är en helt säker behandlingsmetod och magneter har inte någon som helst negativ inverkan på människokroppen enligt en undersökning från WHO. Vi avråder dock gravida eller personer med pacemaker att använda magnetsmycken. Även de som mot förmodan känner sig negativt påverkade i form av till exempel yrsel eller illamående bör inte heller använda dessa. Lider du av reumatisk värk? Har du artros eller fibromyalgi? Starka menstruationssmärtor? Har du problem med sömnen eller vill du helt enkelt bara öka din prestation och må lite bättre? Prova ett magnetsmycke. Du har inget att förlora!