Nagelfil

Hemligheten bakom tjocka, fina och välmående naglar som inte bryts av - vet ni vad det är? En bra och välbehållen nagelfil! Med hjälp av en riktigt bra nagelfil polerar och filar du dina naglar till perfektion på bara några få minuter. Ofta drar man sig för att fila naglarna men har du bara en tillräckligt bra fil så har du igen det alla dar i veckan!

För skinande och glänsande naglar rekommenderar Fotbutiken vår nagelfil med 7 slipytor. Denna fil gör det enkelt för dig att hålla dina naglar starka och välmående. Vi har även helt vanliga nagelfilar samt olika varianter av batteridrivna nagelfilar.

Nagelfil

Nagelfilen är hemligheten bakom tjocka, fina naglar som inte går av. Vid regelbunden nagelfilning håller sig naglarna fräscha och snygga. Använd inte bara en nagelsax utan att avsluta alltid med en nagelfil. För ett strålande resultat rekommenderas användning av nagelolja. Nageloljan appliceras på naglar och nagelband och ger näring till hud och naglar. Vid behov kan också en nagelstärkare, som påskyndar nageltillväxten, användas. Undvik kontakt med starka rengöringsmedel och smuts som kan tränga in i naglarna.

För att skapa ett extra skydd mot dessa orenheter kan ett par lager med nagellack rekommenderas. Nagellack fungerar som en skyddande hinna mot vätskor och smuts ska tränga sig in i nageln. Nagelfilar tillverkas i olika material, till exempel glas, stål och sandpapper. För ett bra filningsresultat krävs ett greppvänligt handtag och en skonsam fil.

Att använda en bra nagelfil är lösningen på spruckna och sköra naglar.

- Hemligheten bakom friska, starka och välmående naglar är att använda en riktigt bra nagelfil.

Såhär får du starka och välmående naglar:

  • Fila nageln i en riktning. Undvik att fila nageln fram och tillbaka då det sliter sönder nagelns struktur.
  • Fila nageln med den skonsamma sidan på nagelfilen. Den grövre sidan på filen används i första hand till att forma nageln. Undvik att fila för mycket med denna sida då den ruggar upp ytan på nageln. Använd den skonsammare sidan för en slät yta.
  • Tvätta av filen efter användning för att minska bakteriespridning och bevara effektiviteten.
  • Låt inte filen ligga löst i väskor då den ansamlar smuts. Förvara nagelfilen i en liten påse eller fodral.

Du bör alltid ha en nagelfil redo i handväskan, om en spricka uppkommer, finns en fil alltid till din undsättning.