Nagelfil

Polera och fila dina naglar till perfektion på bara några få minuter med hjälp av en nagelfil. Dina naglar blir skinande och glänsande vackra snabbt och enkelt. Vi har dels helt vanliga nagelfilar, men också olika varianter av batteridrivna nagelfilar som gör det enkelt för dig att ha snygga naglar varje dag. 

Nagelfil

Nagelfilen är hemligheten bakom tjocka, fina naglar som inte går av. Vid regelbunden nagelfilning håller sig naglarna fräscha och snygga. Använd inte bara en nagelsax utan att avsluta med en nagelfil. För ett strålande resultat rekommenderas användning av nagelolja. Nageloljan appliceras på naglar och nagelband och ger näring till hud och naglar. Vid behov kan också en nagelstärkare, som påskyndar nageltillväxten, användas. Undvik kontakt med starka rengöringsmedel och smuts som kan tränga in i naglarna.

För att skapa ett extra skydd mot dessa orenheter kan ett par lager med nagellack rekommenderas. Nagellack fungerar som en skyddande hinna mot vätskor och smuts ska tränga sig in i nageln. Nagelfilar tillverkas i olika material, till exempel glas, stål och sandpapper. För ett bra filningsresultat krävs ett greppvänligt handtag och en skonsam fil.

Fyra tips på hur du använder nagelfilen

  • Fila nageln i en riktning. Undvik att fila nageln fram och tillbaka då det sliter sönder nagelns struktur.
  • Fila nageln med den skonsamma sidan på nagelfilen. Den grövre sidan på filen används i första hand till att forma nageln. Undvik att fila för mycket med denna sida då den ruggar upp ytan på nageln. Använd den skonsammare sidan för en slät yta.
  • Tvätta av filen efter användning för att minska bakteriespridning och bevara effektiviteten.
  • Låt inte filen ligga löst i väskor då den ansamlar smuts. Förvara nagelfilen i en liten påse eller fodral.

Du bör alltid ha en nagelfil redo i handväskan, om en spricka uppkommer, finns en fil alltid till din undsättning.