Hälsprickor

Hälsprickor är ett vanligt fenomen som drabbar de allra flesta någon gång. De orsakas främst av att huden kring hälarna blir så pass torr och hård att den slutligen spricker. Hälsprickor kan i vissa fall bli missfärgade och fula. De bör behandlas med en mjukgörande fotkräm så snart som möjligt, för att minimera risken att de blir infekterade. 

Hälsprickor uppstår ofta av torr hud och fotförhårdnader som spricker som resultat av att de utsätts av ett konstans friktionstryck. Spruckna hälar kan kännas väldigt smärtsamt. Det är inte ovanligt att sprickorna börjar blöda.


Behandla spruckna hälar

Hälsprickor uppstår oftast på torr hud och fotförhårdnader vid hälen. För att undvika att hälsprickor uppstår bör man behandla hälarna redan innan sprickorna uppstår. Spruckna hälar kan behandlas mycket enkelt med hjälp av olika typer av fotkrämer. Det är också relativt lätt att fila bort överbliven torr hud på hälarna. Effektivast är en kombination av de båda metoderna. Du hittar våra fotkrämer här!

Slipa bort fotförhårdnader

Genom att slipa eller fila bort fotförhårdnader på hälarna, får den nya friska huden i det undre hudlagret en möjlighet att träda fram. Genom att behandla hälsprickorna blir huden mjuk och slät igen. För att ta bort hälsprickor bör kan du använda fotfilar som är anpassade för att användas vid just hälsprickor. Det är dock viktigt att inte fila på öppna sår eller hälsprickor som blöder. Det ska inte göra ont att fila hälarna och om det uppstår smärta är någonting fel. Det är är också viktigt att  avbryta behandlingen om huden blir öm eller inflammerad.

Med en elektrisk fotfil kan du enkelt slipa bort förhårdnader på dina spruckna hälar. En elektrisk fotfil är anpassad för att ta bort fotförhårdnader. Den drivs av batterier och när du beställer en elektrisk fotfil medföljer också ett extra utbytbart filhuvud. 

Fotkrämer för spruckna hälar

Det finns många olika fotkrämer som är speciellt framtagna för att motverka hälsprickor. Vi har ett flertal olika fotkrämer som är skonsamma mot fötterna och som bidrar till att göra huden på fötterna mjuk och len igen. De fuktgivande krämerna tillför huden en naturlig fuktighet som tränger in djupt i huden och behandlar den.

Kom ihåg att ge dina fötter regelbunden vård och omtanke med riktigt bra fotvårdsprodukter. Genom att använda fotvårdsprodukter så håller du fötterna fräscha och friska hela året. Det finns en hel uppsjö av olika produkter du kan använda för att behandla spruckna hälar - både när det gäller fotfilar och fotkrämer.