Skoputs

Våra härliga produkter för skoputs. I många fall kan du förlänga hållbarhetstiden på dina skor med flera år om du tar väl hand om dem.

För att maximera skornas hållbarhet är det viktigt att använda rätt produkter. Skornas material avgör vilken produkt som ska användas. Det sägs vara en konst att putsa skor på rätt sätt, men med rätt produkter är det lättare än vad man tror.

Vad ska man tänka på vid skoputsning?

Det är viktigt att alltid borsta av smuts och orenheter från skon efter användning. Detta är speciellt viktigt under vintertid då salt och grus lätt fastar på skon. Att regelbundet använda skokräm är betydande för skons livslängd. Det är lätt att glömma att smörja in sulkant och skarven mellan sulkant och ovanläder där fukt och smuts gärna tränger in. Skokräm är den viktigaste produkten av förebyggande av skador i skomaterialet, krämen både skyddar, vårdar och ger glans. Vax, en annan typ av skoprodukt, bidrar med bättre skydd mot vatten och ger mer glans men saknar tyvärr egenskaper för att vårda materialet och bör därför aldrig ersätta skokräm.

För ultimat resultat följ de 5 stegen nedan

1. Förberedelser – Avlägsna skosnören för att kunna komma åt alla detaljer på skon. Rengör skon genom borsta sedan av smuts och orenheter. Torka sedan av skon med skorengörningsprodukt för att avlägsna rester av gammal wax och skokräm.

2. Återfuktning – Återfukta skinnet genom att smörja in skon med skokräm.

3. Glans – Borsta upp glans genom att borsta skon med en hästhårsborste. Avlägsna sedan överbliven skokrämen med en trasa/putsdiuk.

4. Wax- Applicera wax för att nå maximal skyddande effekt. Bygg gärna upp med flera lager.

5. Spegelglans – Om ni vill ha en spegelblank yta på skorna applicera vatten i waxet och arbeta in produkten i skon.