Strumppådragare

Med hjälp av en strumppådragare kan du enkelt och smidigt ta på dig strumporna utan att behöva böja dig. För personer med nedsatt rörlighet gör en strumppådragare det möjligt att självständigt kunna ta på och av dina strumpor eller stödstrumpor med minimal ansträngning. Att ta på och av strumpor är ofta väldigt utmanande och frustrerande för personer som lider av ledskador, smärta, stelhet, eller begränsat rörelseomfång.

Strumpådragare - Hjälper dig att sätta på sockorna på fötterna

En strumppådragare är ett smart och smidigt hjälpmedel som du använder morgon och kväll för att klä på och ta av dig strumporna. Just strumporna kan nämligen vara svåra att ta på för många äldre personer eller gravida kvinnor, eftersom man måste böja sig långt ned till fötterna för att kunna trä strumporna över dem. Det kan vara både utmanande och i vissa fall även smärtfullt för personer med nedsatt mobilitet. En strumpådrarare underlättar varje morgon och kväll betydligt.

Så använder du en strumppådragare

Det finns flera olika typer av strumppådragare med olika utseenden. Funktionen är dock densamma för de olika modellerna , nämligen att hjälpa dig att trä på sockorna på fötterna enklare. Egentligen räcker det med tre enkla steg för att använda strumppådragaren. Först och främst ska du trä strumpan eller stödstrumpan över strumppådragaren. Därefter sänker du strumppådragare och strumpa till fotens nivå. Placera sedan foten vid strumpans öppning. Sist men inte minst drar du i remmen eller skaftet på strumppådragaren, så att strumporna enkelt glider på foten.

  1. Trä dina strumpor eller stödstrumpor över öppningen på strumppådragaren.
  2. Sänk strumppådragaren till golvet och placera foten vid sockans öppning.
  3. Dra i skaftet eller remmen till strumppådragaren, så att strumpan glider på foten.

Strumppådragare till stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Dessa strumppådragare fungerar utmärkt att använda för att ta på trånga stödstrumpor över fötterna. Just stödstrumpor eller kompressionsstrumpor är i regel extra svåra att ta på. Detta eftersom de dels brukar vara tighta och smita åt benen relativt hårt. Men också för att de är betydligt längre än vanliga sockar och att det därför brukar ta lite längre tid att ta dem på sig. Med en strumppådragare tar du enkelt på dig dina stödstrumpor.

Strumppådragare till vanliga sockar och strumpor

När det kommer till vanliga sockar eller strumpor är proceduren busenkel med hjälp av en strumppådragare. En vanlig strumpa med kort skaft tar max tio sekunder att trä på foten, med lite övning. Till skillnad från stödstrumpor är det busenkelt att ta på sig vanliga strumpor.