Tåspridare

En tåspridare hjälper dig att korrigera positionen av tårna på dina fötter. Det kan vara nödvändigt om du exempelvis har fått skav mellan tårna, eller om dina tår tenderar att hamna i fel position - som vid exempelvis stortåleden vid hallux valgus

När du använder en tåspridare är det viktigt att den sitter skönt och behagligt på dina tår. Det finns flera olika typer av tåspridare varav vissa passar bäst mellan stortån och övriga tår (vanligast vid hallux valgus) medan andra passar bättre att använda mellan lilltån och de övriga tårna, exempelvis om du har drabbats av skräddarknuta

Tåspridare för dina tår

Ett par mjuka och sköna tåspridare att fästa mellan tårna kan vara tungan på vågen när det kommer till att övervinna smärta och skav mellan tårna. Om du upplever problem så som exempelvis hallux valgus (sned stortåled) eller skräddarknuta (sned lilltåled) eller om du kanske bara är trött på de där irriterande skaven som ibland uppstår mellan tårna - då kan en tåspridare göra underverk för dig och dina fötter.

Det finns några viktiga saker att tänka igenom innan du beställer en tåspridare. Funktion, material och ifall du ska använda tåspridaren samtidigt som du har skor på dig eller inte är några av de sakerna.
 
Tåspridare - Ofta tillverkad i silikon. Används i syfte att separera tårna vid hallux valgus, skräddarknuta eller skav mellan tårna.- En tåspridare hjälper dig att separera tårna vid exempelvis skav, skräddarknuta eller hallux valgus.

Välj en komfortabel tåspridare

Du bör ha i åtanke att det inte finns en specifik produkt som ger en universallösning för alla typer av tåproblem. Faktorer så som storlek på dina fötter, om du vill använda tåspridaren i dina skor eller när du är barfota inomhus eller vilka tår du har problem med spelar stor roll när du ska beställa en tåspridare. Den viktigaste faktorn du bör fokusera på är också den mest självklara - välj en tåspridare som sitter bekvämt på dina tår. 

Tåspridare ä ofta tillverkade i mjuk silikon

Den absolut vanligaste typen av tåspridare är tillverkad i silikongummi. Det beror på materialets mjuka och formbara egenskaper. Med tanke på att tåspridaren ska fästas på dina tår och att du använder fötterna till att ta tusentals steg varje dag, är det givetvis viktigt att tåspridaren är mjuk, skön och att den ger bra komfort. 


Vad används en tåspridare till?

En tåspridare används för att separera tårna. Det kan finnas olika anledningar till att använda en tåspridare. Dels för att minska risken för att tårna skaver mot varandra och skapar skador eller obehag. Men också i situationer där någon av tålederna (vanligtvis stortån eller lilltån) har börjat växa i fel riktning.

Vem kan avända en tåspridare?

En tåspridare kan användas av i princip vem som helst. Kvinnor, barn och män kan alla använda en tåspridare för att sära på tårna. 

Kan man använda en tåspridare i skor?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda en tåspridare i dina skor. Vi har flera olika typer av modeller som passar dig, ifall du behöver en tåspridare i situationer där du behöver använda skor. Exempelvis på arbetet eller när du motionerar. Kan man sova med en tåspridare på natten? Ja, absolut! Du kan med fördel använda en tåspridare även på natten.

I menyn ovan hittar du faktiskt ett par produkter som är speciellt anpassade för att användas under natten medan du sover. Ett tips är att använda en typ av tåspridare på natten och en annan modell som passar bättre på dagen, om vartannat.

Jag vill beställa en tåspridare, hur gör jag?

Om du är intresserad av att prova en tåspridare har du kommit till rätt plats. Hos oss kan du beställa flera modeller. Det är enkelt att köpa en tåspridare hos oss. Klicka på någon av produkterna som vi listar ovan. Välj sedan storlek och lägg till produkten i varukorgen. Nästa steg är att gå till kassan för att genomföra betalningen. Vi skickar din order snabbt (1-2 dagar inom Sverige) och produkten kommer direkt till din brevlåda.