Sulor

Ett par sulor kan göra underverk för dina fötter. Det är av största vikt att dina fötter trivs i de skor du använder. En så enkel sak som att använda rätt skosulor i skorna kan vara skillnaden mellan att ha ont i fötterna eller inte. Vi har skosulor både för vardagsskor och arbetsskor, men även sulor som passar idrott. 

Sulor – bekväma skosulor för dig

Det finns i princip lika många anledningar att använda sulor som det finns skosulor på marknaden. Några av de vanligaste orsakerna till att man vill använda ett par extra sulor, eller skoinlägg som många också kallar dem, i skorna är för att ge foten extra stöd och komfort. Om du exempelvis upplever att fötterna smärtar när du står eller går är det en god idé att testa ett par sulor. Ett par mjuka skosulor kan ge stötdämpning till överansträngda fötter och ge en komfortabel avlastning.

Fötterna får utstå otroligt stora påfrestningar varje dag. Långa dagar ståendes eller gåendes i trånga och hårda skor sliter något oerhört på kroppen och därför kan ett par skosulor vara en smart, snabb och billig försäkring mot framtida problem med hälar, fotvalv, knän eller rygg. Om du är en person som tycker om att idrotta och röra på dig är det extra viktigt att belasta foten på rätt sätt. Genom att förse dina gympaskor med ett par idrottssulor eller dina löparskor med ett par skosulor för löpning minskar du risken för överansträngningar eller skador.

Oavsett om du söker ett par extra sulor som ger stötdämpning till hälen, om du letar efter ett par skosulor med extra fotvalvsstöd eller om du bara önskar ett par mjuka och stötdämpande sulor till dina hårda arbetsskor är vi säkra på att du hittar vad du söker hos oss. Vi har ett av landets bredaste sortiment av skosulor och när du beställer ett par sulor hos oss kan du förvänta dig bara det bästa.

Vem kan använda skosulor?

Skosulor kan användas av i princip vem som helst. Både män, kvinnor och barn i alla åldrar kan behöva ett par riktigt bra skosulor för att ge fötterna ökad komfort. Det kan finnas en mängd olika orsaker till att använda skosulor. Några av de vanligaste orsakerna till att man behöver ett par sulor till skorna är att ge foten extra komfort eller stöd vid till exempel smärta och överansträngningar.

Sulor med stöd för fotvalvet (pronation)

Pronation är ett symptom som innebär att foten har ett nedsjunket fotvalv. Fenomenet är väldigt vanligt både hos vuxna och barn. Därför finns specialanpassade sulor för just pronation. Det är faktiskt så att nästan alla människor har en lättare pronation helt naturligt, utan att det ger några större problem. En viss pronation är till och med bra för dig, eftersom pronation är fötternas naturliga sätt att absorbera stötar när vi står, går eller springer.

Att pronation blir ett problem handlar ofta om att hålfoten är allt för djupt nedsjunken, vilket i sin tur gör att det då uppstår ett stort tryck på insidan av foten. Om du har ett nedsjunket fotvalv bör du beställa ett par skosulor med hålfotsstöd för att minska risken för smärtor och skador. Om du lider av pronation ökar nämligen risken för smärta i såväl knän som hälar med tiden.

För personer som pronerar är risken att smärta under foten extra stor om man använder skor i form av sneakers eller platta tygskor. Ett par sulor pronationsstöd rätar upp foten och ger foten en naturlig position.

Mjuka skosulor för hälar

Just hälarna tenderar att ha extra stor risk för att utsättas för smärta. Hälsporre, plantar fasciit, severs skada eller hälseneinflammation är några av de vanligaste problemen som uppstår i hälen. Om du lider av någon av ovanstående symptom bör du testa ett par mjuka skosulor med extra stötdämpning vid hälarna. Vi har flera olika typer av sulor med extra stöd och som ger avlastning för just hälarna.

Det finns otaliga fotproblem som kan drabba just hälarna. Hälseneinflammation, severs skada eller hälsporre är bara några exempel på fotproblem som kan sätta sig på hälen. Vi har flera olika typer av sulor som är speciellt framtagna med bästa möjliga komfort för hälarna i åtanke. Prova gärna ett par hälkoppar eller hälkuddar, som båda är två typer av populära skosulor för hälarna, tillverkade i mjukt silikon. Vi rekommenderar dig också att testa de storsäljande gel-sockorna med insydd silikongel vid hälarna.

Sulor för arbetsskor

Om du är en person som står eller går större delen av arbetsdagen vet du säkert hur påfrestande det kan vara för fötterna. Hårda underlag eller stumma arbetsskor kan efter ett tag leda till att man får ont i fötterna. Men det finns en väldigt enkel lösning. Genom att använda ett par skosulor för arbetsskor får fötterna en mjuk och behaglig yta att vila mot. Våra sulor i gel eller i mjuk textil passar i arbetsskor oavsett vilken storlek du har. Du klipper enkelt sulorna till rätt storlek efter storleksmallen på sulornas undersida.

Sulor för idrott

Vid idrottsaktiviteter så som löpning, innebandy, fotboll eller andra typer av sporter kan ett par idrottssulor vara skillnaden mellan om du får ont i fötterna eller inte. Denna typ av skoisulor avlastar dina fötter och ger rätt förutsättningar för fotlederna vid snabba stoppmoment eller vridrörelser. Våra sulor för idrottsskor är specialanpassade med fokus på stötupptagningsförmåga och fotens naturliga steg

Testa gärna våra idrottssulor för bollsporter, racketsporter eller för andra typer av idrotter med många snabba vändningar. Den mjuka skosulan är tillverkad i polyuretan, vilket är en form av mjukt gelmaterial som gör skoinlägget extra tunt med imponerande stötdämpningsförmåga. Skosulorna ger stöd till så väl bakfoten och hälen som till fotleden. Ovansidan av skosulorna är beklädda med ett antibakteriellt och lukthämmande material som gör att sulorna inte luktar.

Sulor för vardagsskorna

Populära skor så som exempelvis Converse eller liknande sneakers har ofta väldigt platta och tunna sulor. Risken med att använda sådana skor är att du får ont i fötterna tack vare en i det närmsta obefintlig stötdämpning. När fötterna gör ont leder ofta till att man börjar överkompensera steget för att minska smärtan. Det kan i sin tur leda till ytterligare smärta eller i värsta fall skador i fötterna.

Det finns dock en enkel lösning som gör det möjligt att fortsätta att använda snygga sneakers eller andra typer av skor. Genom att använda ett par ortopediska skosulor med stötdämpning och avlastande hålfotsstöd undviker du att få ont i fötterna.

Vi har flera olika typer av skosulor som passar för dina vardagsskor. Oavsett om du söker ett par sulor med extra dämpning i hälen eller om du vill ha ett par skosulor med extra stöd för hålfoten hittar du dem hos oss.